’n Droam op bestelling

We zijn weer op weg naar huis. Gemengde gevoelens: eigenlijk willen we niet weg – en dat maakt het vertrek moeilijk, maar nu we de beslissing ons hier te gaan vestigen hebben genomen voelt het ook fijn zeker te weten dat we hier snel weer terug zullen komen. Hoe snel? Dat hangt vooral van het ministerie van Justitie af. Als we persoonlijk moeten komen om ons lot te bezegelen keren we zo weer om.

We nemen de toeristische, langzame route langs de westkust. Naarmate we afzakken naar het zuiden groeit het besef waar we de afgelopen dagen mee bezig zijn geweest. En lijkt de droom van een toekomstig leven samen te smelten met een beeld van een vage herinnering. Het geeft een prettig, geaard gevoel.

Halverwege stoppen we weer bij de familie Neelsen, die ons zoals altijd welkom heet alsof we oude vrienden zijn in plaats van gasten die twee keer per jaar één nacht in hun hotel blijven. Heerlijk dat ze bij het ontbijt gewoon weten wie van ons thee drinkt en wie koffie… Alsof je bij je ouders bent. Met oma is alles goed (zie Het klopt niet helemaal vandaag). Na een heerlijke wandeling en dito maaltijd trekken we ons terug op onze ‘stellingen’ in de kamer.

De al geplande zomervakantie naar Kroatië annuleren we. Ik boek meteen een nieuw verblijf in Denemarken en vind zowaar zomaar een vakantiehuis vlak bij Vang dat bovendien nu eens niet op een vakantiepark staat – wat meestal het geval is als je een vakantiehuis in Denemarken boekt en wat ons tot nu toe heeft weerhouden van zomervakanties in Denemarken – , maar eenzaam en verlaten op de heide in natuurpark Thy. Voor het eerst bestel ik er ook een Deense dongel bij. Deens internet tegen lokale tarieven in plaats van dure roaming via onze Nederlandse providers.

’t Ding heet Droam. What’s in a name…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.