Alles is mogelijk wanneer niets zeker is!

Ze ratelt aan één stuk door. ‘Het is iemand uit het dorp waar ik woon. Hij heeft een bouwbedrijf, dus hij kan ook het dak vervangen als jullie dat willen. Je moet dan natuurlijk wel een goede lease-overeenkomst met hem sluiten, maar daarmee kunnen wij jullie helpen. Ik denk dat hij jullie een heel goed bod doet.’ We hebben een koper voor ‘ons’ huis in Denemarken.

Ik sta bovenop een heuvel in het mooiste achtertuingebied van Nijmegen, de vennen. In de ene hand mijn telefoon aan een snel klef wordend oor. Het zweet breekt me aan alle kanten uit. Met de andere hand probeer ik een loslopende Odin te vangen. En Mette ratelt maar enthousiast door, noemt het ene bedrag na het andere, ik probeer het allemaal te onthouden, maar het duizelt me. We hebben een koper voor ons Deense huis!

Als het me lukt Mettes woordenstroom even te onderbreken vraag ik haar of ze misschien een paar dingen toch even op de mail wil zetten. ‘ Ja, ja, natuurlijk doe ik dat, maar ik dacht: ik bel eerst even, want het is zo’n lang verhaal. En? Wat vind je ervan?’ Eh ja, wat vind ik ervan? Wat moet je zeggen als je, amper bekomen van de duizeling na de duik de diepte in na de brief van het ministerie, net weer even geaard en wel met beide benen op de grond, nu ineens weer naar de top van de achtbaan gelanceerd wordt? Dan klinkt ‘mange tak, Mette’ wel héél erg mat.

Ik stamel wat superlatieven, en dat ik dit – natuurlijk – met Jaap wil bespreken. Want dat is natuurlijk de volgende vraag van Mette: ‘Laat me zo snel mogelijk weten wat jullie willen.’ Er zijn immers meer kapers op de kust. Maar: zolang niets zeker is, is alles nog mogelijk. Na een weekeinde puzzelen, rekenen, nog meer puzzelen en her berekenen zeggen we voorwaardelijk maar volmondig ‘ja’ tegen dit voorstel. En bereiden ons erop voor dat we een dezer dagen onze koffers pakken voor een onverwacht uitje naar Denemarken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.