Wegzappen

Twee, overigens goede, nachten na de teleurstelling van een tweede nee is de stemming nog altijd niet terug op het niveau van de heenreis. Het inpakken en wegwezen ging wel soepel vanmorgen. In die zin is dit bliksembezoek een goede test geweest voor-het-geval-we-ineens-toch-een-zomerhuis-gehad-zouden-hebben waar we de komende jaren om de zoveel weken een lang weekeinde hadden willen doorbrengen.

Maar daarmee houdt alle positiviteit ook op. Het weer onderweg naar huis maakt de stemming er ook al niet beter op. Een gestage miezer verandert in een dicht watergordijn. Jaap tuurt zich een lichte hoofdpijn op de remlichten van zijn voorgangers, ik ben in somber gepeins verzonken en ook Truus, onze navigatiedame, zwijgt. Odin voelt ons aan en mediteert in stilte op de achterbank.

Alle mogelijkheden, onmogelijkheden en moeilijkheden die de afgelopen dagen zijn geopperd, komen in gedachten nog eens voorbij. Tijdens het gesprek met onze drie musketiers zijn er veel ideeën voorgelegd. Sommige hadden we zelf al terzijde geschoven, andere zijn het misschien waard eens nader te onderzoeken.

Op hetzelfde punt waar de heenreis haperde, en waar een nieuw stuk snelweg wordt aangelegd, stokt ook nu weer de communicatie. Papieren kaart, navigatie-Truus en de actuele wegsituatie zijn het niet met elkaar eens en ook Jaap en ik hebben allebei een ander idee over de te volgen route. Er ontstaat verwarring. Wat te doen? Jaaps richtinggevoel blijkt zoals gewoonlijk het beste kompas. We komen weer op de goede weg.

Maar de zware stilte en het terneergeslagen gevoel blijven kleven. Het worden de moeilijkste 880 kilometer die Jaap ooit heeft gereden. Ik heb het gevoel alsof dit weekeinde de zomertijd is ingegaan met een etmaal ineens. Emotioneel gemangeld en geradbraakt komen we thuis.

Het uitpakken is een fluitje van een cent. Nadat Odin zijn poten even lekker heeft mogen strekken ploffen op de bank en willen, geheel volgens onze sleetse gewoonte, even de gedachten verzetten door wat te zappen. Geen beeld. Oh ja… in het kader van onze nieuwe eenvoud hadden we ons tv-abonnement opgezegd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.