Ondersteboven

Af en toe moet je je leven ondersteboven houden om te zien of er nog meer in zit. Dit citaat van Loesje koesteren Jaap en ik al enige tijd. Omdat we daar zo mee bezig zijn: ons leven ondersteboven houden, beetje schudden en ons laten verrassen door wat er allemaal nog inzit waar we geen weet (meer) van hebben.

Het lijken af en toe wel puzzelstukjes die ineens tevoorschijn komen. In eerste instantie een berg nietszeggende kleurige brokjes, tot je er een paar bij elkaar gaat leggen en er zich langzaam maar zeker een beeld vormt. Een idee. Of een gevoel. En welk stukje nu het begin vormde van dat plaatje, dat weet je later niet meer.

Een beetje kip-en-ei. Heeft ons besluit over een paar jaar naar Denemarken te willen verhuizen invloed gehad op Jaaps gevoel over zijn werk? Of speelde de onvrede over zijn werkzaamheden juist een rol op het moment dat we besloten onze wilde plannen, die nog half boven Kroatië zweefden, te laten landen in Denemarken? Het is een complex samenspel. De volgorde doet er uiteindelijk niet toe, als het plaatje maar klopt.

In de weken dat we koortsachtig bezig zijn met het linksom of rechtsom verkrijgen van toestemming om ons droomhuis te mogen kopen, beweegt er bij Jaap in de onderstroom van de emotionele achtbaan nog iets anders mee. Hij is nú al toe aan een nieuwe fase. Een kanteling. Nóg een stap verder in de voorbereiding op ons ‘nieuwe’ leven.

Na een beetje schudden aan ons huidige leven kwam daar als vanzelfsprekend uit dat een stapje verder voor Jaap op dit moment concreet betekent: een stap terug. Stoppen met zijn huidige fulltime baan, afbouwen, zodat er tijd en ruimte ontstaat om ook bezig te zijn met de Deense droom.

Wat zijn werkzaamheden betreft gaat Jaap zich vooral concentreren op datgene waar hij goed in is en waar hij zich het best bij voelt: vernieuwen, inspireren, motiveren. Deze week heeft hij zijn eigen bedrijf officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

De afgelopen weken hadden we, na de teleurstelling van het definitief niet mogen kopen van Casa del Maja, een nieuwe en leuke kluif om de tanden in te zetten. Een naam bedenken. Een logo. Het verhaal erachter letterlijk en figuurlijk vorm geven…

Vanmiddag hebben we een geel edelsteenbolletje gekocht, dat onderdeel is van het beeldmerk. Alles draait om het getal 3. Toch zit er een 4 in de naam, die zowel in het Nederlands als het Deens te gebruiken is. Deens? We zouden toch niet in Denemarken gaan werken? Tja, als je je leven ècht ondersteboven houdt om te zien of er nog meer in zit, ga je op enig moment óveral rekening mee houden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.