Kluizenaars

Ons droomhuis in Vang is verkocht. Het lucht op. Het was blijkbaar niet bedoeld voor ons om te wonen. Alleen om ons over de streep te helpen. Om de grenzen van onze dromen te verkennen. Om onze intenties aan te scherpen. Nu kunnen we, met heel wat meer bagage in ons rugzakje, verder.

We hebben immers een nieuwe droomlocatie. Eentje met haken en ogen, dat wel. Maar ook met pluspunten, vergeleken met Vang. Aan het eind van een doodlopend karrespoor. De doorgaande weg ligt buiten gehoorsafstand. Met een fenomenaal uitzicht rondom. Het dichtstbijzijnde plaatsje Snedsted, dat makkelijk per fiets te bereiken is, heeft een treinstation! En een kapsalon. Een bloemenwinkel. Een kunstboetiek. Een warme bakker. Zelfs een dierenkliniek. Als het kluizenaarsleven ons beklemt, zijn we in een oogwenk in ‘de stad’, en nog een gezellige ook.

Na ons bezoek aan deze bijzondere plek praten we er weinig over, maar het houdt ons wel bezig, het kunstenaarshuis uit 1877 met zijn artistieke ornamenten. We maken geen wilde plannen, laten onze fantasie niet op hol slaan en maken geen bouwtekeningen.

We wikken, en wegen. En besluiten te wachten.

Na de aardige mail van Mikkel leggen we dit zaadje op een beschut plekje. Als een schildpadei leggen we het in warm zand. Dit project heeft tijd nodig, en serieuze aandacht. En beide zijn het komende jaar voor zowel Jaap als mij voor andere zaken nodig. Jaaps eigen bedrijf, mijn grootste hobby – de harp – en niet in het minst: Deens leren.

Geduld. Het is mijn slechtste eigenschap en die zal danig op de proef worden gesteld. Maar we durven het aan rustig te wachten. Een jaar, twee jaar… wie zal het zeggen? Dit huis staat nog maar kort te koop (vandaag 59 dagen). We zien dit soort oudere huizen, waar veel aan moet gebeuren, soms meer dan drie jaar te koop staan. Dit is bovendien een object voor een heel specifieke doelgroep. Voor Nederlanders die na hun 50e een nieuw, simpel en zelfvoorzienend kluizenaars leven willen beginnen…

2 gedachtes over “Kluizenaars

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.