Baken

Mijn blote voeten gaan voor het eerst sinds lange tijd weer gehuld in sokken, en mijn blote armen in lange mouwen. Jaap zwicht vandaag wel voor een lange broek, maar volhardt in korte mouwen en teenslippers. ’t Voelt als een symbool voor zijn nieuwe gevoel van vrijheid.

Sinds hij zijn eigen bedrijf is begonnen heeft zich een nieuw soort concentratie bij hem aangediend. Een focus die anders is dan voorheen. Niet alleen de korte broek en de slippers zijn een statement van een nieuwe energie, het is ook tastbaar. En het heeft even geduurd eer ik daar aan gewend was. De vierde dimensie van Het Nieuwe Werken doet zijn intrede bij ons thuis.

Jaap kan zich totaal afsluiten van zijn omgeving als hij geïnspireerd ergens mee bezig is. Da’s een mooie eigenschap als jouw werkomgeving niet meer bestaat uit kleine, besloten kantoortjes. Of in de thuisomgeving waar je vrouw soms je mening wil over minder dringende zaken: ‘Wil je venkel vanavond of…?’

In de tijd dat Jaap nog alle dagen voor z’n baas werkte, en een deel daarvan thuis, deed hij dat over het algemeen strak-in-‘t-pak. Was voor mij ook wel zo duidelijk: man at work, niet storen. Trok hij zijn vrijetijdskleding aan, dan kon ik hem zonder gevaar benaderen voor een huis-, tuin- of zolderklus. Nu gaat dat anders. Nu is er een man at work in korte broek en teenslippertjes.

Dat heeft in het begin wel eens tot misverstanden geleid. Inmiddels weet ik beter. Vandaag wordt er met dit nieuwe elan gewerkt aan een update van zijn site. Geïnspireerd door feedback van de kinderen en collega’s … en natuurlijk door Denemarken. Als vanzelfsprekend krijgt nu ook dat Deense gevoel vorm op de D4-site in de vorm van foto’s die wonderwel passen. En wordt het logo, dat mooie symbool van transformatie, ineens een baken.

… een voorwerp waarmee je je route kunt bepalen…

… een oriënteringspunt…

… een gids langs de weg… 

D4 in het Deens!! :-)
Het nieuwe D4 in het Deens!! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.