Met metaforen in de flow

Het lijkt wel of we opnieuw gekalibreerd zijn. Beter uitgelijnd. Fijner afgesteld. Het even afstand nemen en terugkijken op wat was, heeft nieuwe aha-momenten opgeleverd. Een frisse blik op oude en nieuwe zaken die nodig zijn om het leven dat we nastreven nu & hier al vorm te geven. Bijzonder hoe een duidelijk beeld van je droom je energie van nu bepaalt.

Voor Jaap betekent dit onder meer dat hij lekker op dreef is met D4, voor mij houden bovenstaande mooie woorden in dat ik meer nog dan voorheen aan het rommelruimen ben. Alles wat ons nu & later niet meer dient mag, nee MOET, het huis uit. Via Marktplaats, via Bol, via tweedehandsspullengroepen op Facebook, via goede doelen of rechtstreeks naar de stort.

Door deze nieuwe energie zijn we meer dan ooit gefocust. Doel-bewust – bewust van ons doel. Sinds we in februari onze intenties kenbaar maakten aan de buitenwereld hebben we veel gedroomd, gefantaseerd en af en toe een kleine stap in de richting van onze toekomst gezet. Naarmate zowel de droom als ook de stappen concreter werden, lijkt het sneeuwbaleffect in werking getreden. We zitten in een flow. Geen hakken in het zand meer, geen geworstel tegen de stroom in.

Gaat het dan allemaal vanzelf? Nou nee, dat niet. Maar na de eerste aarzelende stappen op deze onbekende, hobbelige weg voelt het met de dag vertrouwder om stevig door te stappen. Soms lijkt het zelfs of ook het Deens me makkelijker afgaat, maar nee – dat is nog wishful thinking…

Waar Jaap altijd al een snelle beslisser is geweest, ben ik daarentegen een eeuwige twijfelaar. Maar ik merk nu dat die rafels van onzekerheid de laatste dagen zijn veranderd in een messcherp zwaard waarmee ik doelgericht en welbewust versleten knopen doorhak. En dat maakt het leven een stuk lichter.

Om nog even in de metaforen te blijven: ik stop de keien die voor me liggen niet langer in mijn rugzak om het pad vóór me tot een rulle zandweg te effenen. Ik gebruik juist het voorraadje uit mijn bagage om de gaten in de ongelijke weg mee op te vullen, zodat het een stevig geplaveide route wordt. En steeds meer stukjes van de puzzel vallen op hun plek.

Tegelijkertijd dient zich een nieuw woord aan. Nieuw in de zin van passend bij deze fase van ons leven. Vertrouwen. Het is al het fundament onder D4, maar het begrip verwoordt nu ook met alle subtiele betekenissen Het Nieuwe Leven voor ons privé. We hebben het, we geven het, en we krijgen het. Zo voelen we ons bijna zonder er erg in te hebben nu al happy Danes (zie blog Geluk = vertrouwen).

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.