Het voorjaar in z’n achteruit

Naarmate we het noorden naderen maken de vele witte vliegtuigstrepen plaats voor een strakblauwe, schone lucht. Een straffe noordwesten wind zorgt voor een gestaag dalende temperatuur. Op weg naar Denemarken zien we het voorjaar in z’n achteruit: wazig groen in bomen en struiken maakt plaats voor dikke en tenslotte heel voorzichtige knoppen op nog zeer kale takken.
Het leuke van een huis voor de eerste keer betrekken in november is de spanning in de maanden daarna: wat groeit en bloeit er zoal in de tuin? De eerste paar keren dat we in het Gele Huis zijn geweest hebben we de omgeving op haar somberst, donkerst en natst gezien. Vorige keer werden we verrast door een tapijt van sneeuwklokjes, nu zijn het de narcissen die volop bloeien – waar ze in Nederland al zo goed als uitgebloeid zijn.
Buiten is het 12 graden, binnen wijst de thermometer slechts 11 graden aan. Toch voelt het warm aan. We komen nu voor het eerst bij het Gele Huis aan terwijl de zon nog schijnt. En dat scheelt.

20150421-224733.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.