Improviseren

Net na de eerste koffiestop (hoezo nog niet wakker?) viel het me pas op: de harp! Toch mee! De avond voor vertrek had Jaap in gedachten gepast en gemeten en was ik tot conclusie gekomen dat het deze keer niet zou lukken. De iPad met ingescande bladmuziek dus terzijde gelegd, evenals stemsleutel en stemapparaat.
De enige bladmuziek die ik hier heb zijn ’15 julesange’ van het Danske Folkekor uit 1955, en om nu in het voorjaar retro kerstliedjes te gaan spelen… nee. Dat wordt dus improviseren! Nou ja, dat zijn we hier gewend.
De tweede keer dat we in het huis arriveerden, kregen we de elektriciteit niet aan de praat. Bij het licht van kaarsen en de houtkachel bestond de avondmaaltijd die keer uit de laatste boterhammen-voor-onderweg. De volgende dag werd duidelijk dat de stokoude boiler de boosdoener was. Oeps! We hadden wel weer elektriciteit, maar geen warm water. Elke ochtend douchen zat er even niet in… Een hard gelag voor een douche-junkie als ik, maar het – overigens nog steeds niet – hebben van een werkende boiler heeft er inmiddels wel voor gezorgd dat ik nu ook in Nijmegen niet meer zo nodig dagelijks onder een hete straal hoef.
Maar er gloort hoop: vandaag is er een mannetje van weinig woorden geweest, die heeft beloofd dinsdag mét boiler (en dan ook maar meteen een vervanger voor de lekkende wc-pot) terug te komen. Ik vrees dat het regelen van een passende stemsleutel voor m’n harp niet zo makkelijk gaat in deze regio…

20150424-211625.jpg

20150424-211639.jpg

20150424-211653.jpg

Een gedachte over “Improviseren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.