Pompen, trekken en maaien

‘De grasmaaier is defect, maar misschien lukt het met wat startvloeistof, nadat je eerst tien keer pompt met de gashendel’. Zo luiden vrij vertaald de instructies die de vorige bewoners van het Gele Huis voor ons achterlieten.
Beetje dubieus, want hoe defect kan defect zijn? We gaan het vandaag uitproberen. In Nijmegen hebben we al jaren geen gras meer, en het matje van enkele vierkante meters maaiden we met een handmaaimachine. Hier hebben we een roestig benzinemonster tot onze beschikking.
Jaap probeert met korte, heftige rukken aan het touw het apparaat tot leven te wekken en net als hij bijna de moed wil opgeven slaat de motor met een hoop herrie aan. Yes! Het werkt!
Enthousiast trek ik mijn eerste grasbaantje. Best wel zwaar, vooral het blijven vasthouden van de gashendel. Maar ons woeste ongelijkmatige knollenveld wordt een glad gazon. Tot ik iets te dicht bij een rozenstruik kom, PATS! hoor en ineens is het stil.
Wat Jaap daarna ook pompt, zwengelt en trekt, het apparaat vertikt het. Dan vertikken wij het verder ook. Voor deze keer kiezen we de makkelijke weg: we gaan een nieuwe kopen. Eentje met een startknop en oplaadbare accu’s. Jaap zet het bouwpakket vlot in elkaar en als de eerste accu is opgeladen doen we, inmiddels al wat later op de avond, weer een poging. Klik, brom en zoef. Eitje! Morgen hebben we een golfbaan!

20150427-230837.jpg

20150427-230850.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.