Een restje rijst en géén eitje

Dat had ik niet moeten zeggen gisteren: eitje. Over het gras maaien met de nieuwe maaier op accu’s. Voor Deense begrippen hebben we een tuintje van het formaat postzegel, maar voor het begrip van een Nijmeegse 50-plusser is het een voetbalveld. Ik ben kapot.
Om acht uur vanmorgen stond ik de voortuin al te maaien, voordat Paul met onze nieuwe boiler en nieuwe toiletpot zou komen. Stom genoeg hadden we niet gevraagd hoe laat hij hier zou zijn, dus voor alle zekerheid maar vroeg uit de veren.
We hadden het per ongeluk goed getimed: ik was net klaar toen de bus arriveerde. En voor alle duidelijkheid: onze voortuin is tevens parkeerplaats… Paul ging in de badkamer aan de slag, ik ontfermde me over de achtertuin en Jaap speelde opzichter en kluste verder met het licht in de keuken, de zandbak naast de voordeur, hielp Paul en werkte wat aan D4-opdrachten. En Odin lag vastgebonden aan een boom te mopperen.
Na een paar uur was Paul klaar, konden wij (god zij dank! hoge nood inmiddels!) weer naar de wc en o wonder: kwam er WARM water uit de kraan! Nu nog even opruimen en dan: douchen! Heerlijk, na zo’n dag hard werken in de zon het stof en het zweet lekker af te kunnen spoelen, en de stijve spieren wat te kunnen opwarmen.
Als herboren storten we ons na de hete douche op de voorbereidingen voor de avondmaaltijd. Lekkere Deense piepers, en broccoli. Als ik de knop van de elektrische kookplaat omdraai gebeurt er niets. Paul had al gewaarschuwd: de stoppenkast is ook wel aan vernieuwing toe…
Morgen. Voor vandaag is het even genoeg. Gelukkig hebben we nog een restje rijst dat we op de kachel kunnen opwarmen.

20150428-214203.jpg

20150428-214214.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.