Geworteld in de Deense aarde

Met de rode bietjes komt het wel goed. Evenals met de rucola en de radijs. Ook de veldsla, de pluksla en de kropsla zijn goed aangeslagen. Ik heb wat twijfels over de spinazie, en of we dit jaar sugarsnaps en peultjes zullen oogsten… We zullen zien. Moet je je prille zaailingetjes ook maar niet zomaar twee weken aan hun lot overlaten.

De makkelijke minimoestuin in Nijmegen
De makkelijke minimoestuin in Nijmegen

Door al het uitvallende rose bloesemblad van een gemeentelijke achterbuurboom mogen de piepkleine groene blaadjes en sprietjes op de grond misschien niet zo zichtbaar zijn, wat wel opvalt zijn de bloesems die nog stevig aan onze twee Nijmeegse appelboompjes bloeien. Als al deze bloesems ook vruchten worden… dan hebben we een heel mooie eerste appeloogst.

De meeste zonnebloemen hier ben ik kwijt: in de voortuin is er nog één van de vier te vinden, in de achtertuin vind ik er slechts drie. We zijn erg benieuwd hoe we over een paar weken de tere, donzige plantjes in de tuin in Denemarken zullen aantreffen. Jaap heeft de voormalige zandbak naast de voordeur voorlopig omgetoverd tot minituintje. Met zonnebloemen dus.

Vanwege de altijd waaiende wind hebben we een poging gedaan ze nog even enige bescherming te bieden tegen dit meest barre element daar. Met wc-rolletjes. En stokjes – voor het idee dat ze zich ergens aan vast kunnen klampen bij hun groeitocht omhoog, richting de zon. Maar er is weinig bestand tegen de soms ongenaakbare Thise weersomstandigheden.

Laten we hopen dat ze snel en stevig wortelen. Dat ze misschien een beetje scheef groeien, maar wel sterk worden. Dat ze het, net als wij in de toekomst, gewoon goed gaan doen op Deense bodem…

De zonnebloemenzandbak in Denemarken
De zonnebloemenzandbak in Denemarken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.