Het menu voor morgen

We hebben ons de afgelopen dagen zorgen gemaakt over de (moes)tuin in Nijmegen: zouden alle tere plantjes de hitte kunnen verdragen? En misschien wel heel erg dorstig zijn? Bij aankomst op de Nederlandse thuisbasis barst er een korte maar hevige onweersbui los, en daarna gaan we op inspectie.

2015-07-05 20.11.07

De zonnebloemen staan bijna twee meter hoog – wat een verschil met hun familie (zaden uit hetzelfde zakje) in Denemarken!

De spinazie is een meter doorgeschoten; die had eerder getopt moeten worden. Morgen maar eens kijken of hier nog iets te redden valt.

Onder de aarde zijn de rode knollen van de bietjes zichtbaar.

De rucola staat wild in bloei – dat wordt de komende week veel sla eten!

2015-07-05 19.48.50

En over het menu van morgenavond hoef ik ook niet meer na te denken: ik kan genoeg peultjes en sugarsnaps plukken voor een maaltijd.

De tomaten in de kas staan allemaal nog volop in bloei – nog geen rode bolletjes te ondekken. Wél zien we groene bolletjes: in beide appelboompjes.

2015-07-05 20.12.06

Hier en daar is de peterselie wel wat verbrand en geel, maar over het algemeen hebben ook de kruiden, zelf de pas geplante basilicum, blijkbaar minder hinder van de brandende zon gehad dan wij ons zorgen hebben gemaakt…

2015-07-05 20.11.52

De laatste ontdekking is een vervelende: ook hier naaktslakken! Bruine, in plaats van zwarte, maar naakt en hongerig zijn ze! Ook de klus voor morgen staat al vast: een biergreppeltje aanleggen rondom de moestuin… maar nu eerst: bijkomen van de rit, en ook hier het eigen bedje weer waarderen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.