Op zoek naar alternatieve wegen

Ze waren, grofweg een jaar geleden, de eerste levende wezens die ons verwelkomden toen we voor het eerst het Gele Huis kwamen bekijken. Af en toe zien we ze, of hun familie, rustig grazen in de omgeving. Meestal in de avondschemering. Vanmorgen vroeg waren ze op inspectie in onze tuin. Twee reetjes.

Van achter driedubbel glas gefotografeerd: vroeg bezoek in de tuin...
Van achter driedubbel glas gefotografeerd: vroeg bezoek in de tuin…

We hadden – vorig jaar september – op de stoep van het makelaarskantoor staan discussiëren over het wel of niet gaan bezichtigen van het kunstenaarshuis Fred. We besloten toen: nee, niet nu, niet hier, niet op deze manier. En toen zagen we een advertentie in de etalage; ‘nieuw!’ riep het ons tegemoet, en het beeld van het huis bleef hangen. Niks nieuw, maar juist een zeer oud, klein, geel boerderijtje met een rieten dak…

Enkele dagen later, ondanks de uitkomst van onze gedachtewisseling, gaat Jaap met behulp van de Deense makelaars-app op zoek naar dit huis en vindt het. Het ligt ver ten zuiden van onze oorspronkelijke zoekregio en het heeft niet zoveel grond als we zouden willen; vandaar dat het niet eerder is opgedoken tussen onze zoekcriteria. Als we de makelaarsfoto’s zien is op slag de hele Fred-discussie vergeten en besluiten we ter plekke te gaan kijken. Kijken kan geen kwaad, toch…?

Langs de smalle, bochtige landweggetjes staan her en der kleine bosschages. Vlak voordat het gele boerderijtje opdoemt, met op de achtergrond fjord en zee, staan we ineens oog in oog met twee reeën. Wauw! We kijken elkaar minuten lang aan, tot de grootste van de twee het genoeg vindt, in het bosje verdwijnt met de kleine in haar kielzog.

Eén van de symbolieken van een ree is ‘alternatieve wegen om een doel na te streven’ (bron: totemdieren.nl). Zoals velen van jullie weten hebben we inmiddels die alternatieve weg gevonden: de volgende dag stonden we opnieuw op de stoep van het makelaarskantoor, deze keer om een bezichtiging van het Gele Huis af te spreken. We zijn verkocht. Drie keer is scheepsrecht. Na Casa Maja en Fred lijkt het Gele Huis voor ons bestemd te zijn. We bellen Hans, en hij wil ons nog steeds graag helpen.

We zijn nu een jaar verder; niet alleen in de tijd, maar vooral ook in gedachten, met dat doel dat we nog steeds voor ogen hebben. Soms willen we meer dan mogelijk is. Dichterbij dan in onze tuin krijgen we de reeën niet. Wilden ze ons iets duidelijk maken? Is het tijd om opnieuw naar alternatieve wegen te gaan zoeken? Om ons ‘hert’ (hart) te gaan volgen?

Via de 'zij-uitgang' verlaten de twee reeën onze tuin
Via de ‘zij-uitgang’ verlaten de twee reetjes onze tuin

Een gedachte over “Op zoek naar alternatieve wegen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.