Ik wil alleen maar een wasmachine!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De keuken met het gat voor de wasmachine

Omdat we hier deze keer een maand zouden blijven leek het me wel zinvol dat we onderhand eens een wasmachine zouden aanschaffen. De grootste tas die we elke keer nog heen en mee terug slepen is die met schone en vuile was: beddengoed, handdoeken, keukendoeken en kleding. De kleine dingetjes was ik hier op de hand, liefst op een dag dat de zon een paar uurtjes wordt beloofd. Kan het ergste vocht er buiten uit waaien, voordat de was op het rek voor de kachel kastdroog mag worden.

Goed. Een wasmachine dus. Nu heb ik de ervaring dat vóórdat plan A gedaan kan worden, eerst B goed uitgezocht of voorbereid moet worden, daarna dient zich dan vaak onmogelijkheid C aan en dat houdt meestal in dat D het eerste is wat aangepakt moet worden. En soms is het alfabet nog langer.

Ik wilde dus graag een wasmachine (A). In Nederland al gezocht op Deense sites zodat ik aardig wist wat het moest worden. Een zuinige, vooral. Ik had Jaap al voorbereid dat dan eerst de keukenradiator, die we toch nooit gebruiken, verwijderd zou moeten worden (B), omdat hier de brokkenbak van Odin (C) dan moet komen. Die staat nu nog onder het aanrecht op de plek waar de wasmachine is gepland.

Geen probleem, maar, opperde Jaap terecht: ‘We zouden niks nieuws meer kopen toch, heb je al gezocht naar een goede tweedehandse op de Deense Marktplaats?’ Euh… nee dus. Geen probleem: ik ga speuren op DBA, de Deense Marktplaats (D). Ik kom daar een aantal leuke afdankertjes tegen en zoek bij onbekende merken (lang leve internet!) de handleiding erbij op voor alle technische details. Tot ik tot mijn grote schrik ineens iets lees over minimale waterdruk. En dat hebben wij: zéér minimale waterdruk! Douchen en de wc doortrekken tegelijkertijd is niet aan te bevelen. Uitzoeken dus, of wij wel genoeg druk hebben om een wasmachine te laten draaien (E).

Vervolgens heeft Jaap opnieuw een helder idee. De keukenvloer is iets verhoogd, heeft een linoleumvloer met daaroverheen de al eerder genoemde vloerbedekking. Niet echt handig in een keuken, dus we waren al van plan die eraf te halen (F). Maar de vorige bewoners zullen dat niet voor niets hebben gedaan, dus we vrezen dat onder de vloerbedekking hoogstwaarschijnlijk kapot linoleum ligt, dus dan moet dat er ook maar meteen uit (G).

Voordat we alle vloerbedekking weg kunnen halen, zal dan eerst nog de koelkast en het ladenblok dat daar onder staat, weggehaald moeten worden (H). En als we dan toch de la vrij hebben: ik wilde de keuken nog schilderen, kan ik mooi meteen die lade aan de zijkant en bovenkant schilderen (I). En eigenlijk is het ook veel logischer dat ik éérst de kozijnen en de plinten schilder (J), voordat we iets nieuws op de vloer leggen. Wat gaan we eigenlijk op de vloer leggen in de keuken? Is het niet beter om ons hier eerst eens op te gaan oriënteren (K)?

Daarvoor is het handig dat we weten waar de verhoogde vloer uit bestaat: hout, cement, of beton? Jaap licht voorzichtig een stuk linoleum-met-vloerbedekking op. Het blijkt hout te zijn. Beschimmeld hout. Vochtig. De hele wasmachine (A) is vergeten. Het stuk linoleum vervangen ook, evenals de onpraktische vloerbedekking eraf halen. Het onzichtbare onder de vloer heeft ineens alle prioriteit (L). En ik wou alleen maar een wasmachine…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.