Ruimte! Rust!

Voordat we in december naar Denemarken vertrokken was ik behoorlijk fanatiek aan het opruimen, verkopen, weggooien en weggeven geweest. En in één van de grootste rommelplekken in huis, de garage-met-zoldertje, hadden we samen zodanig flink huisgehouden dat we een paar keer met een volle auto naar de stortplaats konden. Oké, leeg is de garage nog lang niet, maar dat zal waarschijnlijk ook pas het geval zijn als we hier voor de allerlaatste keer de deur achter ons dichttrekken.

Tijdens ons verblijf in het Gele Huis is in gedachten het resultaat van mijn opruimwoede nog wat gegroeid. En zoals dat gaat met dingen die alleen in je fantasie bestaan: het werkelijke beeld viel tegen toen we weer terug waren. Niet alleen de garage, maar ook enkele kamers boven. Overal staan dozen (alsof we nu al aan het verhuizen zijn), overal ligt gereedschap en overal staan potten verf.

Natuurlijk zijn wij zelf de veroorzakers, maar ik geef ook graag de grootte van het huis de schuld. In een huis waar je ongebruikte kamers hebt, laat je makkelijk van alles rondslingeren. Je trekt de deur achter je dicht en vergeten is het. In het Gele Huis kán dit gewoon niet, want elke ruimte gebruiken we intensief. Dus daar ruimen we alles altijd netjes op na gebruik…

Na een aantal dagen waarin we vooral erg druk zijn geweest met het zoeken naar (en vinden van) onze draai, pakken we hier de draad weer op. Het eerste boek via Bol is alweer verkocht, het eerste bod op onze televisie via Marktplaats is binnen, een nieuwe ronde door mijn kledingkast heeft weer een zak vol voor het Leger des Heils opgeleverd én door wat reorganiseren heb ik ineens een ladekast in de slaapkamer ‘over’! Dat maakt het laatste klusje in de vernieuwde slaapkamer extra leuk.

De vensterbank moet nog geschilderd worden; dat lukte net niet meer in december. Alle planten en frutsels weg dus, evenals de gordijnen. Wat een ruimte en rust ontstaat er ineens! In de tijd die de verf nodig heeft om te drogen raak ik gewend en gehecht aan deze leegte. De planten komen niet meer terug. De frutsels ook niet. De gordijnen wel. Want de achterburen lijken ineens erg dichtbij…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nog twee luikjes maken, gordijnen terughangen en de slaapkamer is KLAAR 🙂

2 gedachtes over “Ruimte! Rust!

  1. Dat ben je niet meer gewend he? 😉 Vond ik ook zo gek toen we weer bij onze oude buren waren na een half jaar NO… alsof de mensen zo bij je binnen kunnen stappen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.