Personal shopper

Het is even wennen. Aan het gevoel afgewezen te worden. Weer solliciteren na een sabbatical van bijna vier jaar is dat ook. Maar dat gaat vergezeld van een soort opgewonden spanning. Helemaal omdat ik de eerste poging waag bij een studenten-uitzendbureau. Moet kunnen, denk ik, maar ik vrees nu toch dat mijn leeftijd de bottleneck is geworden. Een ook de tweede poging gaat in een zee van 200 reacties kopje onder.

Beetje een gevoel van zo’n leeggelopen flubberig ballonnetje nu dus. Vooral omdat de eerste sollicitatie zo’n leuke aanloop had kunnen worden naar mogelijk werk in Thy. Elk dorp daar heeft wel een kleinschalige opvang voor haar bejaarde inwoners. Dat zijn vaak kleine clusters van een stuk of zes wooneenheden met enkele centrale voorzieningen. En sinds ik mij heb ingeschreven op de Jobindex van de gemeente Thisted valt het mij op dat er heel regelmatig sundhedsassistenter worden gezocht.

De werkzaamheden van zo’n zorghulp verschillen per instelling, maar vaak gaat het om assisteren bij algemene dagelijkse handelingen of bij allerlei sociale activiteiten (helpen bij het maken van kruiswoordpuzzels last ik laatst. Oeps! Toch maar weer eens even heel serieus met mijn Deens bezig gaan… 😉 ). Lijkt me hartstikke leuk en dankbaar werk, en nog goed ook om de theorie van een nieuwe taal in de praktijk te brengen.

Papieren evenals ervaring in deze richting ontbreken echter. Dus toen er laatst een soortgelijke vacature in Nijmegen voorbij kwam, tijdelijk, en met de eis om veel cursussen te gaan volgen, dacht ik: die is voor mij! Tja, beetje naïef gedacht natuurlijk… Dus het is slikken en de knop om zetten. En terwijl ik nog wat zit na te pruilen valt Jaaps oog op de volgende advertentie:

Personal_Shopper_speaking_Danish_or_Flemish_on_a_fluent_or_native_level_Amsterdam_Vacature_-_Undutchables_-_Amsterdam___Indeed_nl

Heel even denk ik dat dit een baan IN Denemarken is. Zou toch wel heel erg grappig zijn: ik, beginnend maar enthousiast minimalist, met een droom om simpel en duurzaam te gaan leven op het plaatelaand van noord-Denemarken, gaat deze droom waarmaken met geld dat ik verdien aan de shoplust van een ander… Nou, nee dus.

Oké, als het voorbereidende werk niet in Nijmegen gedaan kan worden, dan gaan we het anders aanpakken. Ik ga de funktionsbeskrivelse maar eens opzoeken van een Deense sundhedsassistent. En doen wat er wervend boven de advertentie staat, in een poging de leegloop van dit prachtige gebied te stoppen: ‘Volg je natuur! Denk niet dat je ergens op een bepaalde plek (als in: de grote stad) ‘moet’ wonen en werken. Je ‘moet’ je gevoel, je hart volgen – je natuur. Doe wat je innerlijke stem je vertelt.’ Tja, mijn innerlijke alter ego roept dan meteen: EERST dat diploma Deens halen, DAN het huis verkopen, en DAARNA pas solliciteren in Denemarken. Maar daar luister ik niet altijd naar. 😀

 

 

 

8 gedachtes over “Personal shopper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.