Quote op zondag #9

Na een weekje onwaarschijnlijk zonnig, warm, droog en af en toe bijna windstil weer – onDeens dus – zijn we weer terug in Nederland. We hebben genoten. Hard gewerkt, veel gedaan, geen tijd genomen om te schrijven, gewoon: heel erg zen genoten van elk moment. En dat doen we nu ook van de regen. We ruiken de regen, we horen de regen, we voelen de regen.

The sound of the rain needs no translation (Japanse Zen-meester Morimoto Roshi)

Het Gele Huis onder een blauwe hemel
Het Gele Huis onder een blauwe hemel met op de achtergrond Krik Vig, Agger Tange en als laatste Vesterhavet, zoals het stuk van de Noordzee daar heet

De quote van vandaag komt uit het autobiografische boek In My Own Way van de Britse filosoof, theoloog en Aziëkenner Alan Watts. Hij schreef in 1957 een van de eerste bestsellers in de westerse wereld over zen-boeddhisme.

“I had a discussion with a great master in Japan, and we were talking about the various people who are working to translate the Zen books into English, and he said, ‘That’s a waste of time. If you really understand Zen, you can use any book. You could use the Bible. You could use Alice in Wonderland. You could use the dictionary, because the sound of the rain needs no translation.”

Ervaar de dingen zoals ze zijn. Raak niet verstrikt in (interpretaties van) woorden. Dit zegt de quote mij, maar misschien heb jij wel een heel andere interpretatie?

5 gedachtes over “Quote op zondag #9

  1. En daarom heb ik ook zo’n hekel aan het tijdschrift “Happinez” bijvoorbeeld. Waarin het allemaal doodgeschreven wordt. Als je niet gelukkig bent, heb je happinez niet goed gelezen. (10 tips om gelukkig te worden)…. Maar ach,…. commentaar leveren en klagen over dingen is ook niet echt ZEN hahaha. Maar nog even dit: wat een prachtige plek daar.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.