Quote op zondag #13

Soms wil ik alles veel te snel. Liever vandaag dan morgen. Maar meestal is het beter de tijd te nemen, of juist iets de tijd te géven. En niet alleen het doel voor ogen houden, en het verlangen koesteren ‘daar’ zo snel mogelijk te willen zijn, maar genieten van hier, nu, en de weg zelf. Immers:

Schildpadden kunnen meer over de weg vertellen dan hazen (Kahlil Gibran 1883-1931)

Donkere wolken boven een slingerend landweggetje
© JaapBerghoefFotografie

De quote van vandaag komt uit het bundeltje Zand en Schuim van de Libanees-Amerikaanse schrijver en dichter Kahlil Gibran. Een relatief onbekend werk met aforismen: korte, bondige uitspraken die de lezer aan het denken zetten, met name over de aard en de bestemming van de mens, zijn deugden en zijn ondeugden.

Kahlil Gibran is in de Arabische wereld bekend als een vrije denker en schrijver, een van de weinige mannen van zijn tijd die schreef met een liefde voor het kijken over grenzen en verschillen heen. Zijn bekendste werk is De Profeet. Maar geef mij maar zand en schuim… 😉

2 reacties op “Quote op zondag #13”

  1. muschfacilities Avatar
    muschfacilities

    Mooie uitspraak van Kahlil. Ik heb zelfs het boekje nog ergens….. De Profeet. En van die haas en die schildpad… Het hangt er ook vanaf hoe goed je kunt kijken maar dat terzijde 😉

    Geliked door 1 persoon

    1. Anuscka Avatar
      Anuscka

      Nou ja, hoe langzamer je loopt (en vul hier maar een heleboel andere werkwoorden in), hoe meer je met je neus op van alles en nog wat wordt gedrukt – dan leer je vanzelf wel kijken… 😉 (he, wat filosofisch 😉 )

      Like