Quote op zondag #14

Een bewolkte zondag in juli rond het Gele Huis. In de loop van de dag waait de bewolking steeds meer open en laat de zon zich steeds meer zien. Perfect weer voor de tuin.

In de verte glinstert het water van de Krik Vig en daarachter de zee. We eten vruchten direct van de bomen en struiken af. We voelen ons rijk en gezegend, en genieten met volle teugen van dit leven. Dit moment pakt niemand ons meer af.

Dat inspireert tot de volgende quote deze dag:

De schoonheid der aarde is niet te koop; zij behoort aan wie haar ontdekt, haar begrijpt, en haar proeft en weet te genieten. (Henry Bordeaux, 1870-1963)

Gentle summer breeze © Jaap Berghoef Fotografie
Gentle summer breeze © Jaap Berghoef Fotografie

(Origineel: La beauté de la terre ne s’achète pas; elle appartient à qui la découvre, la comprend et la goûte. Bron: La peur de vivre

Henry Bordeaux was een Frans schrijver en advocaat. Hij werd geboren in de Haute-Savoie en verhuisde later voor zijn studie naar Parijs. De spanning tussen het leven in de provincie en het leven in de stad zou later van grote invloed blijken in zijn boeken.

Dit komt onder meer terug in het boek waar de quote van vandaag uit komt: Le peur de vivre, vertaald: De angst voor het leven. Henry Bordeaux verweet dit de Franse bourgoisie. Hij wilde dat deze roman een spiegel zou zijn, waarin de Franse (stadse) samenleving van toen, zichzelf zou zien. In de ogen van Bordeaux vond het Leven, het Volle Leven, slechts plaats op het platteland.

Nou zijn we het met het dit laatste niet zomaar eens (er valt immers ook heus wel een boel te genieten in de stad), maar wij zijn erg blij dit stukje aarde waar ons Gele Huis staat, ontdekt te hebben, en proeven en genieten daar steeds meer van. En dat begrijpen, dat komt ook nog wel. 😉

3 gedachtes over “Quote op zondag #14

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.