Ons kerstwonder

geel boerderijtje met rieten dak
De ‘schade’ na de storm: brandhout!

We hebben geslapen als ossen; kerststorm Urd heeft ons niet wakker gehouden. De enige ‘schade’ is een omgewaaide, dode boom achter in de tuin – mooi brandhout! – en een afgewaaid stuk plexiglas voor een keukenraampje dat simpel te vervangen is. Alle vetbollen voor de vogels hangen zowaar nog gewoon in de meidoorn.

We zijn vroeg op, want Konrad komt straks even langs om naar de kraan onder het keukenkastje te kijken. Ik heb hem gisteravond gemaild met de vraag hoe groot hij de kans acht dat we een loodgieter bereid kunnen vinden om ons tussen kerst en oud & nieuw van het pielige straaltje water af te kunnen helpen en hij reageerde met: ‘ik kom wel even kijken’.

En daar is het natuurlijk niet bij gebleven. Na ons verhaal aangehoord te hebben, het straaltje water te hebben gezien en wat geduw en getrek aan de kraan is hij de watermeterput in gedoken om te zien of er misschien een verstopping te vinden zou zijn. Dat was niet het geval. Hij achtte de kans nu ook wel erg groot dat het euvel zich in die kraan onder de keukenkast bevindt.

Hij is er aan gaan draaien, stukje naar rechts, stukje naar links, stukje verder naar rechts, stukje verder naar links. En oh wonder: uit de keukenkraan die open stond kwam langzaam maar zeker een steeds steviger straal…

Al die tijd dat we het Gele Huis bewonen hebben we de minimale waterdruk voor lief genomen. Ik heb zelfs even getwijfeld of een wasmachine het wel zou redden hier – maar die doet gewoon z’n ding. Misschien wel langzamer dan normaal, maar zo is ons hele leven hier en daar streven we juist naar… 😉 En nu ziet het er naar uit dat we over normale waterdruk kunnen beschikken als we een goed werkende afsluitkraan hebben… Whoohoo!

Konrad heeft meteen het plaatselijke loodgietersbedrijf gebeld. Deze week komen ze niet meer om die kraan te vervangen, maar in het nieuwe jaar komt er een mannetje langs. En zo heeft ons geklus aan de keukenvloer dan toch nog een onverwachte meevaller opgeleverd. Morgen maar eens uitgebreid douchen… 😉

6 gedachtes over “Ons kerstwonder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.