Feng shui moneybags

Vorige week verscheen het mailtje in mijn postvak: februari zou wel een heel bijzondere maand worden, want elke dag komt 4x voor in deze maand: 4 woensdagen, 4 donderdagen, enzovoort. En dat gebeurt maar één keer in de 823 jaar. ‘Moneybags’ heet dit fenomeen volgens een oude feng shui*-meester en dussss…. ‘Dit bericht delen binnen 11 minuten nadat je het gelezen hebt met 5 mensen of groepen en binnen 4 dagen stroomt het geld binnen… ‘

2017-02_februari

Ik heb het niet gedaan. Natuurlijk. Niet alleen wist ik dat diezelfde dag mijn ‘zak met geld’ oftewel salaris bijgeschreven zou worden, maar ik heb ook een vreselijke hekel aan dit soort kettingbrieven. Gelukkig stond er nog net geen dreigement bij, in de trant van: ‘en als je dit niet doet, zal het geld bij je weg stromen en eindig je in de goot’. Ten slotte vond ik het een raar gegoochel met getallen.

Het is klinkklare onzin natuurlijk. Wie een beetje verstand heeft van feng shui (*feng shui is een meer dan 3000 jaar oude filosofie over hoe je leefomgeving je gevoel en je geluk kan beïnvloeden), weet dat je beter andere dingen kunt doen om ‘rijk’ te worden dan anderen spammen met nonsens.

Hier is de feng shui top tien om rijkdom aan te trekken:

 1. Was je ramen. Ramen zijn de ogen van je huis en wanneer ze vuil zijn, is je visie niet helder. Maak ze schoon en je zult duidelijk je kansen kunnen zien.
 1. Vervang kapotte lampen. Als je kamers donker zijn, zal je financiële toekomst net zo duister zijn. Helder licht geeft een heldere kijk.
 1. Zorg dat klinken en grepen stevig vastzitten op de deuren. Als je handvatten symbolisch ‘los’ zitten, betekent dit dat je geen grip op je geld kunt krijgen.
 1. Vervang dode planten. Dode planten vertegenwoordigen dode energie. Gezonde, levende planten in huis symboliseren groeiende welvaart en voorspoed.
 1. Doe het deksel op je toiletpot dicht. Water staat voor overvloed, en met een openstaand deksel zal je rijkdom symbolisch wegspoelen. Zie ook punt 10.
 1. Geen rommel onder je bed. Onder-het-bed-rommel betekent verloren slaap. Weg met die zooi dus, en je wordt fris wakker en ziet dan eerder nieuwe mogelijkheden.
 1. Houd spiegels schoon. Als spiegels vies zijn, is het beeld dat je van jezelf hebt dat ook en een vertroebeld zelfbeeld trekt nu niet bepaald ‘geluk & voorspoed’ aan…
 1. Zorg dat je voordeur er altijd picobello uitziet. Positieve energie komt via de voordeur binnen, en een onaantrekkelijke deur stoot overvloed af. Een schone voordeur nodigt uit – niet alleen geluk en welvaart, trouwens.
 2. Verwijder spullen achter deuren die ervoor zorgen dat die deuren niet meer volledig open kunnen. Geblokkeerde deuren = geblokkeerde kansen.
 1. Repareer druppende en lekkende kranen. Lekkende water staat voor weglekkende rijkdom.

Zowel hier als in het Gele Huis zijn de onderwerpen 1 en 10 puntjes van aandacht, maar voor de rest… zijn we erg rijk. Hoe zit dat bij jou? Of stuur jij gewoon zo’n kettingbrief door? 😉

5896c2ac-8eb8-49fa-aff8-ae0f258d6f96_size1920x1080
Laat maar binnen al die positieve energie!

21 gedachtes over “Feng shui moneybags

 1. Ik vind kettingbrieven eng, dus ik klik ze gewoon weg.
  Ben wel blij als alles een beetje werkt en ordelijk is. Maar ik durf de rommel weleens wegproppen achter kastdeuren en in de laden onder het bed… dat is dus niet zo best zoals ik hier kan lezen…
  Mooie deur op de foto! Dat zit zeker goed.
  Hartelijke groet,

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik vind ze ook eng. Brrr, moet er niets van hebben. De meeste punten die je noemt zijn onderweg in ‘Oma’s huis’, maar er is nog veel te doen. Die ramen laat ik maar even. Al is mijn blik naar buiten dan troebel. Ik trek me wel even naar binnen. Mag vast wel even 😉 Mooie dag! En succes met completeren van de lijst 😃

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een onzin! In elke maand februari komt, omdat de maand 28 dagen heeft, elke weekdag precies 4 keer voor. Alleen bij een schrikkeljaar gaat dit niet op. Dit kunnen jullie toch zelf ook wel bedenken????? Niet zo lichtvaardig allerlei internet onzin geloven.

  Like

 4. Nee, met kettingbrieven doe ik niets. Ik geloof daar niet in. En mij is tot nu toe nooit iets echt ergs overkomen – knock on wood. Inderdaad interessant dat Feng Shui. Ben daar wel eens mee bezig geweest maar is nog een heel ‘gedoe’. Zal wel eens direct gaan proberen de rommel onder mijn bed weg te halen, want ik slaap inderdaad niet al te best. Wie weet.

  Like

  1. ’t Is inderdaad een heel ‘gedoe’, maar wel gedoe met een kern van waarheid hoor. En laat me even weten hoe anders het slaapt, als de energie vrij onder je door kan stromen… 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.