Hemmeligt en milepæl

Met twee man sterk komen ze op de koffie. De makelaars. Nog niks officieels, formeels. Ook nu nemen we een tussenstapje, om de goede richting te kunnen bepalen. Niet meteen het huis op Funda, maar eerst maar eens een indicatie van een bevriend zakelijk contact uit Jaaps vorige leven.

We gaan er bijna van blozen als we de mannen aanhoren. ‘Lekker onderhoudsarm’. ‘Je kunt er zo in’. ‘Prachtige pui, mooi aangelegde tuin’. ‘Zie er allemaal perfect uit hoor’. ‘Erg speels’. ‘Lekker ruim en licht’. Ja, die plinten moeten natuurlijk nog gemonteerd, de hal en trap geschilderd, maar voor het overige? ‘Niets meer aan doen’.

Nog even en we willen hier niet meer weg, helemaal als we het over de fijne buurt hebben: groen, ruim, grenzend aan natuurgebied, en tot gisteren een heel handig winkelcentrum om de hoek. Dat is gisternacht grotendeels in vlammen opgegaan, dus dat pluspuntje is even komen te vervallen. Maar verder…

We hopen een beetje idee te krijgen wat een ‘marktconforme prijs’ is. In combinatie met de termijn waarop we kunnen verwachten ons huis te kunnen verkopen. Dat geef ons dan weer handvaten om de volgende stappen te zetten. Richting Denemarken, of voorlopig toch nog even niet. De mannen hebben druk lopen meten en fotograferen en gaan zich beraden.

Alhoewel het nu nog meer voelt als oude bekenden die op de koffie kwamen dan als ‘we hebben een makelaar ingeschakeld’, is het hoe dan ook weer een stap. Een stiekem mijlpaaltje…

2017-04-12 19.19.42
Onze woonkamer, heerlijke schuifpui met tuin-als-verlengde-woonkamer. (Foto met Prisma-app-filter)

20 gedachtes over “Hemmeligt en milepæl

 1. Twijfel je? Zo klinkt het wel steeds vaker. Of het ligt aan mij, dat ik dat lees? Zonder al je overbodige spullen realiseer je je misschien dat je geen Geel Huis nodig hebt om het echte leven te vinden. Het was er al, verborgen onder veel spullen.
  Pasgeleden kwam ik er achter dat jouw woonplaats of gebied (Agger) hetzelfde betekent als de provincie waar wij wonen (Agder). 🙂

  Like

  1. Ha, grappig! Maar wat betekent het dan? Agger/Agder? Ik kom niet veel verder als dat het een verbastering van ‘akker’ moet zijn… En Twijfel? Die is er altijd, met een hoofdletter T… ’t Is mijn tweede naam 🙂 Dus dat je dat leest is niet raar nee. We zitten nog altijd op koers richting noord, maar ’t is bepaald geen ramkoers… :D. Maar ’t kump goed! 😉

   Like

   1. Het is een uitsteeksel. Een stuk land dat uitsteekt in de zee 🙂
    Zo gaaf dit eigenlijk weer, dat zelfs in Frankrijk dingen zo heten en dat de naamgeving weer van het Grieks komt.
    Navnet Agder har grunnbetydningen «utstikker». altså stedet hvor landet stikker ut i havet. Det er trolig Lindesnes- og/eller Lista-landet som har skapt denne forestillingen. Det fins øvrige navn i Europa dannet med samme ordstoff for eksempel i Cap d’Agde (= Kapp Agder) på Frankrikes middelhavskyst.
    Dette skyldes at dette er felles, nedarvet, indoeuropeisk ordstoff. Grekerne oppfattet navnet som Agathe, og fra Hecataeus’ geografiske beskrivelser fra 500-tallet f.Kr, vet vi at den greske kolonien ved Cap d’Agde het nettopp Agathe.[1]

    Geliked door 1 persoon

  1. Ha Mathilde! Ja, wat je al niet voor leuke dingen kunt doen met een filtertje/app om je foto’s te ‘vervormen’… En twijfel: ja, ik ben een aartstwijfelaar – Jaap niet. Maar in dit geval is het ook gewoon even pas op de plaats maken en ons beraden op wat nu de volgende stap moet zijn. Soms gaan we met Zevenmijlslaarzen, soms staan we stil (denken we, want ondertussen en onderhuids gebeurt er dan wel van alles) en soms doen we ook een stap in de achteruit. Het blijft een samenspel tussen gevoel en verstand en daar een balans in zien te vinden…

   Geliked door 1 persoon

   1. Ja precies, herkenbaar. En soms ben je zo bezig dat je helemaal niet nadenkt maar doorsjeest. Al klussende en schilderend vraag je je niet af of je het eigenlijk wel wilt. En dan is het weer even stil in klusland en dan begint het hoofd weer te malen.

    Er zijn twee mooie Afrikaanse spreekwoorden. Het ene zegt dat je alleen ergens komt als je stapje voor stapje zet. Klinkt bekend. Het andere zegt dat je alleen droog aan de andere kant van een sloot komt als je in een keer springt.

    Geliked door 1 persoon

    1. Ik vind het mooie spreekwoorden! En allebei nog waar ook. Soms is het goed stap voor stap te gaan, maar soms kun je inderdaad beter een aanloop nemen en springen… wijze mensen hoor, die Afrikanen!

     Geliked door 1 persoon

     1. Mijn vertaling en dus interpretatie van dat eerste spreekwoord is niet helemaal goed. Wat ze bedoelen is dat je alleen ergens komt als je doorloopt, niet steeds stoppen en omkijken. Ik herken dat en heriiner me heel wat autoreizen waarbij ik smorgens vroeg wist dat ik nog 1000 km te gaan had. Kilometer voor kilometer. Je kunt wel elk hakf uur stoppen omdat je geen zin meer hebt, maar dan bereik je nooit het volgende dorp. In onze taal heeft stapje voor stapje een andere connotatie, merk ik nu. Die past beter bij ons. Je doet een verbouwing en emigratie stapje voor stapje. Daar in Afrika is zoveel werk dat lang duurt en geestdodend is, dat bij hen de andere connotatie logischer is. Zoiet als : je breit een trui steek voor steek.

      Geliked door 1 persoon

 2. Hai lief mens 🙂
  Oeh, spannende stap. Misschien helpt het nog eens het lijstje ‘tegen’ erbij te nemen? Zitten er punten tussen, die je in je eerste enthousiasme destijds als ‘ach, dat zal wel meevallen’ bestempelde en nu na verder in het proces te zijn, wellicht toch als ‘onoverkomelijk’ voelt?
  En ook de andere kant…voelen al die voordelen nog wel als echt voordeel?
  Als ik weer zo vrij mag zijn; mijn gevoel zegt, dat jullie wel jullie huidig huis ontgroeit zijn en een plekje dichter bij de natuur, minder stedelijk, lijkt mij een goede keus.
  De vraag of dat het gele huis in Denemarken is, dat kunnen jullie echt alleen zelf beantwoorden 😉
  En nog iets wat bij me ‘binnen komt’…Jaap houdt van je, dus durf gerust voor je eigen gevoel te gaan. Hij zal het begrijpen 😉
  Liefs, Patty

  Geliked door 2 people

  1. Ha lief ander mens! Ja, ik weet (ook) dat Jaap mijn gevoel begrijpt 😉 dat komt vaak genoeg bovendrijven! En ik ben een aartstwijfelaar; ik zie beren op de weg waar Jaap nieuwe kansen ziet… en naarmate het moment van mogelijk vertrek naderbij komt, worden mijn beren almaar groter. Toch is er in de ‘onderstroom’ geen twijfel hoor, en zijn we allebei nuchter genoeg om zaken die we in de eerste ‘verliefdheid’ in den blinde niet wilden zien echt wel onderkennen als mogelijke obstakels. De ‘nadelen’ hier winnen het echter nog steeds van de obstakels daar… X!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.