I mellemtiden i Nederlandene… (ondertussen in Nederland… )

 

… worden er voorbereidingen getroffen voor een onverwacht verblijf in Italië. En als we niet bezig zijn met uitzoeken hoe we – nu al – het beste een Deense betaalrekening kunnen openen, dan zijn we wel karton aan het verzamelen voor onze permacultuurtuin-to-be, de trap aan het schuren ter voorbereiding van de verkoop van ons huis, gewoon aan het werk in het Radboud of aan het werk op schooltuinencomplex De Wielewaal bij Jaaps broer.

Verder blijft Jaap op diverse fronten zeer actief met zijn foto’s. Omdat de verkoopexpositie van de harpfoto’s in De Zingende Snaar in Leerdam binnenkort afloopt, zijn deze afdrukken nu met korting te koop. De træfoto’s – afdrukken op ruw hout – worden nog steeds verkocht in dat mooie Deense designwinkeltje in Agger.

We hebben deze week ook een proefdruk op katoenpapier naar Agger gestuurd. Dus wie weet: binnenkort ook ‘katoenfoto’s’ te koop in Design Agger! Daarnaast begint de verkoop van Jaaps foto’s via de online kunstgalerie Saatchi Art nu ook te lopen: er is vraag naar zowel (ongelimiteerde) prints als gelimiteerde afdrukken.

Levenskistje mementobox Jos Martens
Fotomontage van een nieuw deksel op een al bestaand kistje met de foto ‘A shower of autumn light’

‘Levenskistjes’-maker Jos is ook nog steeds bezig – als zijn gezondheid het toelaat – met het maken van fraaie houten kistjes, waarvan de deksels bedrukt worden met foto’s van Jaap. Vorige week zijn er weer nieuwe gemaakt voor een nieuwe serie kistjes.

En ja: Italië dus. In het Paasweekeinde werd Jaap benaderd door een curator uit Lombardije met de vraag of hij mee wil doen aan een expositie. Hij had Jaaps werk online gezien en was enthousiast. Twee weken in het hoogseizoen, aan het Comomeer, in een oud kerkje, samen met zeven tot acht andere kunstenaars. Onze eerste reactie:

smiling-face-with-heart-shaped-eyes

Was het te mooi om waar te zijn? We zijn wat voorzichtig geworden na eerder beduveld te zijn door een Fransoos. Dus we hebben het een en ander gecheckt, gedubbelcheckt en gedriedubbelcheckt. Contact gezocht en gevonden met een Nederlandse deelneemster van vorig jaar en die was alleen maar enthousiast en vol lof over de organisatie. Dus toen moest de hamvraag nog beantwoord worden: sturen we werk op, of gaan we erheen?

In verband met onze Deense plannen hebben we in principe geen budget voor dit soort uitspattingen. We hebben een droom, waarvoor we aan de ene kant graag wat inleveren (luxe, comfort, stress en heul veul spullen), maar die natuurlijk ook wat kost. Maar ja: enig inkomen uit Jaaps fotografie kunnen genereren is wel onderdeel van die droom, en daar hoort investeren in de breedste zin van het woord ook bij. Dus we gaan, zodat we in ieder geval, zoals dat hoort, bij de vernissage aanwezig zijn.

zonsondergang sunset purple colors
‘Goodnight kisses’, een van de foto’s die de curator selecteerde voor de expositie. We zullen zijn keus moeten terugbrengen tot 4 stuks…

Ben je de eerste twee weken van juli in de buurt van het Comomeer, noteer dan maar vast in je agenda: expositie Jaap bezoeken, Ex Chiesa di San Nicolao, Bellano…

Camaver Kunsthaus Como Bellano exposition
🙂

8 gedachtes over “I mellemtiden i Nederlandene… (ondertussen in Nederland… )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.