Een nieuwe bank, dus veel karton voor de tuin

Het is augustus 2017. Het is het jaar waarin een nieuwe tijdelijke baan veel energie kost, waardoor het schrijven (en bij anderen lezen) er danig bij inschiet. Het lijkt alsof er helemaal niets meer gebeurt in het Gele Huis, maar dat is slechts schijn. Aflevering 2: het huis wordt weer echt geel.

Woensdag 23 augustus

Eindelijk: de nachten worden steeds beter, en we vinden beiden ons ‘alleenstaanden’-ritme. Mijn zo gewenste thuiswerkdag (want: niet 3x heen en weer hoeven te fietsen, iets langer kunnen slapen, lekker in pyjama aan het werk :D) gaat niet door omdat een collega ziek is, en Jaap moet juist thuisblijven omdat de nieuwe bank vandaag komt.

We hebben het Gele Huis inclusief inboedel overgenomen – dat is gewoonte bij zomerhuisjes, zo bleek. Drie niet-onze-smaak en kapotte stoelen hebben we inmiddels al vervangen door twee ‘nieuwe’ tweedehandse. Het vervangen van de bank op dezelfde manier ging niet zo makkelijk.

De aanwezig bank was een (defecte) slaapbank. Hij zat voor geen meter, maar lag lekker – kwamen we achter toen we allebei om de beurt ziek werden en het in de kamer bij de kachel dan beter toeven was dan in de niet-verwarmde slaapkamer. Daarmee werden de eisen aan de volgende bank wel meteen duidelijk: die moest vooral lekker zitten, maar óók lekker liggen. Het hoefde niet per se een slaapbank te zijn, alhoewel het in de toekomst misschien wel handig is als alle kinderen plus aanhang tegelijkertijd komen logeren en we niet genoeg hebben aan de bedden op de hems. Al te groot mocht-ie ook weer niet zijn, want ja, het Gele Huis is nu eenmaal klein en het helemaal volproppen met meubels is nu ook weer niet de bedoeling.

Een paar nette stoelen tweedehands op de kop tikken lukt nog wel, een comfortabele, multifunctionele bank voor onze ouder wordende lijven vinden in een genbrug bleek niet haalbaar. Nota bene in Nijmegen vonden we uiteindelijk de perfecte bank: Deens design, ook nog (volgens mij zijn de Denen uitvinders van de divan, de slaapbank, of het daybed). Nu is het niet echt duurzaam om een in Denemarken gemaakte bank naar Nijmegen te laten vervoeren en deze vervolgens zelf weer terug te brengen naar het land van herkomst, dus na het uitgebreid testen van de bank hier, hebben we hem daar besteld… sorry, Nijmeegse winkel!

En vandaag wordt-ie dus geleverd. Formiddag. Volgens mijn lesboek is dat ergens tussen 9 en 12 uur. Zonder mij erbij, ggrrr. Nou ja, mijn tijd op de bank komt nog wel. Liggend of zittend.

Om 12 uur, één uur, twee uur… nog steeds geen bericht. Ja:

Ik weet niet of ze jouw lesboek kennen, misschien hebben zij een andere juf gehad

Maar om tien voor vier krijg ik eindelijk de verlossende woorden: de chauffeur had problemen met de vrachtwagen en was daarom veel te laat.

Yes!!!! En heel veel karton voor de tuin… Het wordt tijd voor een baal stro…

Intussen is Jaap lekker opgeschoten met de gele muren van het huis, de moestuin en allerlei andere klusjes. Zo moest de oude bank gedemonteerd worden, is de oostgevel nu klaar en heeft ook een stuk van de noordkant al een nieuw laagje verf, is het gras gemaaid, de knoflook geoogst en is er nog wat hout gehakt.

Deze diashow vereist JavaScript.

7 gedachtes over “Een nieuwe bank, dus veel karton voor de tuin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.