Nye naboer! Nieuwe buren!

Het gazon van de westerburen is een knollenveld geworden. Letterlijk en figuurlijk: minipaardjes hebben met hun hoeven het gras omgewoeld. Het bordje Til Salg is eindelijk weg. Er staat een andere auto op de oprit en de voormalige schuur is een stal geworden. We hebben nieuwe buren!

overburenIMG_7558
Nieuwe buren

Het is niet het enige wat anders is. Aan de horizon worden gigantische nieuwe windmolens gebouwd. Vorige keren zagen we wel wat activiteit in de fjord, maar dachten we dat er gebaggerd werd. Het schijnt een nieuwe trend te zijn: men wil af van alle kleine, particuliere windmolens die de afgelopen jaren zeker op het platteland bij zo’n beetje elke boerderij zijn verrezen.

windmolenIMG_7546
Nieuwe windmolens

En het laatste ‘nieuwe’ wat we ontdekten is een gat in het rieten dak… hoogstwaarschijnlijk door een marter veroorzaakt; die hebben hier eerder huisgehouden. Tja… de afgelopen dagen was het heerlijk helder, zonnig weer, amper wind, maar er komt regen aan. We hebben het maar even provisorisch gedicht, en hopen op korte termijn nog een rietdekker te kunnen vinden die een noodreparatie kan doen.

gat-img_7604-1.jpg
Een vuistgroot gat in het dak

Voor het overige is er weinig veranderd. ’s Nachts zien we nog steeds de Melkweg. Overdag zijn de winterkleuren in Agger Tange nog steeds fotogeniek. Het strand, zelfs op een zonovergoten zondag, hebben we nog steeds voor ons alleen. De stilte is nog immer oorverdovend – behalve wanneer er een V-formatie ganzen overgakt. En dat we er met kerst meteen een rommeltje van maken in huis is ook niets nieuws: de ‘nieuwe’ tafel staat al, en de tegels zijn al van de muur in de keuken afgebikt.

keuken IMG_7606
Tegeltjes gaan eraf

Morgen komt het nieuwe aanrechtblad voor de keuken. Meer dan een beetje passen en meten zullen we niet gaan doen, want overmorgen komen Hans en zijn vrouw op bezoek. En die willen we toch graag in een beetje gezellig Geel Huis ontvangen. Daarna gaan we echt aan de slag…

11 gedachtes over “Nye naboer! Nieuwe buren!

 1. O jee…het is steeds weer afwachten hoe je alles weer aantreft he ? Wat jammer van het uitzicht, die windmolens , hoop dat je niet te veel last zult hebben van het geluid, zo zonde van die ultieme stilte.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Margriet, ach dat uitzicht… er stond al een rijtje windmolens, er komen er nu een paar heel grote bij. Qua geluid hebben we daar geen hinder van, ze staan erg ver weg. Iets meer naar het westen kijken, en we kijken uit over zee en Agger Tange, een natuurreservaat waar niets gebouwd mag worden, dus dat stukje uitzicht zal altijd vrij blijven, gelukkig 🙂 Maar: een windmolen in eigen tuin, daar zijn we inderdaad vanwege het geluid wel van teruggekomen hoor. Dus wij gaan voor het kopen van een aandeel in de nieuwe molens: niet de lasten, wel de lusten…

   Like

  1. Dat hebben we zeker Anna, tot aan de einder… geeft zo’n heerlijk vrij gevoel! Zen is op dit moment even ver te zoeken 😮 maar ik vind het een goeie tip van je. De eerstvolgende keer dat het allemaal even niet zo loopt als gepland ga ik gewoon even lekker van het uitzicht genieten! 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.