Een theemuts en een naaikransje

Ze staan met z’n allen danig in de weg: enkele mannen, jong en oud, met papier, pen en telefoon in de handen. Er wordt druk overlegd: met het thuisfront, en ter plekke met elkaar. Van alles bekeken, opgeschreven, vergeleken. Het is vuurwerkbesteltijd in de hal van de doe-het-zelfwinkel. Serious business, maar niet voor ons.

Wij komen nog wat laatste tuindingetjes halen, en lopen daarna ook meteen even bij de Rode Kruiswinkel binnen, die sinds kort is verhuisd en nu tegenover de kluswinkel zit. Handig! Sinds we (in deze streek) regelmatig in dit soort tweedehandswinkels komen, vragen we ons steeds vaker af waarom je nog ooit iets nieuws zou willen kopen.

Voor een habbekrats is hier werkelijk van alles in zeer nette conditie te koop. Zoals een lavendelgebloemde theemuts! Ideaal om onze kopjes thee – waar we er per dag heel wat van wegdrinken – net iets langer warm te houden. Hyggelig! 🙂

muts IMG_7695

We maken een rondje langs meerdere genbrugs. We zijn op zoek naar zeepbakjes – zo gauw alle vloeibare handzeep-in-plastic-fles op is, gaan we over op stukken olijfzeep. Daar wassen we huid en haar mee, en poetsen er zelfs de tanden mee, dus de tubes tandpasta zijn binnenkort ook verleden tijd.

We zoeken – en vinden – een mooie lap die als gordijn kan dienen om de wasmachine in de keuken achter te verbergen. Hopelijk vinden we mandjes of dozen die passen in het nog te maken opberg/zitbankje voor de slaapkamer, wat we gaan maken van het oude eettafelblad.

De twee ‘zijflappen’ van deze tafel zijn inmiddels tot bijzettafels naast de bank omgevormd en de poten zijn via de kachel als as teruggekeerd in de aarde… Zo recyclen we tot de laatste splinter – we proberen zo min mogelijk verloren te laten gaan.

Weer thuis met onze mooie buit, bij een kopje thee van onder de nieuwe muts vandaan, is het tijd om Odin ook een beetje te laten delen in dat tevreden gevoel. Ik pak het oude naaidoosje van mijn moeder en ga al zijn kapotte speeltjes maken. De meeste lagen in de kast omdat de vulling eruit kwam. Eén voor één komen ze nu weer tevoorschijn: Muis, Rat, Donald, Inktvis en Voetbal en ook Odin kan zijn geluk niet op. En zo tutten we zeer tevreden langzaam maar zeker 2017 uit… Spectaculairder dan dit gaat het leven voor ons hier niet worden, en dat was ook precies de bedoeling 😉

sneeuw IMG_7760
En zowaar een heel dun laagje sneeuw vanmorgen!

12 gedachtes over “Een theemuts en een naaikransje

  1. Wat een heerlijk blogje tevredenheid. Leuk zo’n kringloop zou ik ook bezoeken al hebben we hier een hele fijne met leuke prijzen. Is die bij jullie duur of valt het mee. Wat een gezellige hanger. En poetsen met zeep? Ik ga het eens bekijken. Goed uiteinde en een gelukkig en gezond 2018 toegewenst samen.

    Geliked door 1 persoon

    1. De ene kringloop is hier wat duurder dan de ander, maar gemiddeld genomen scheelt het allemaal niet zoveel. Die theemuts was relatief duur (5 euro), maar voor dat geld heb je bijvoorbeeld twee jeans, of twee truien… We zagen een ouderwets degelijke massief houten eetkamer (grote tafel en 6 stoelen) voor 60 euro… Die hanger heb ik hier jaren geleden al eens in de uitverkoop gekocht, van rood vilt. We wensen jullie ook een mooi uiteinde en een heel goed 2018!

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.