De lijnen zijn uitgezet

En dan zit je zomaar ineens weer cold turkey achter je bureau aan de balie alsof je niet twee weken in een geheel andere wereld hebt vertoefd. Een nieuwe collega in te werken die het team komt versterken, en oh wat relaxed is dat op 2 januari als alles nog op gang moet komen. En krijg je de vraag voorgelegd of je wellicht nog een bijbaantje wilt als je straks in Denemarken zit; iets dat online, vanuit huis te doen is.

Het was even schakelen en slikken: op oudjaar vroeg naar bed, want op nieuwjaarsdag vroeg uit de veren en weer terug naar NL, om de volgende dag om 8 uur weer present te zijn. Dus ik was nog niet echt geland aan het begin van dit nieuwe werkjaar – maar dat ging eigenlijk ongemerkt en ongelooflijk soepeltjes.

Het was anders deze keer in het Gele Huis. De ‘laatste keer kerst’ hier ‘op vakantie’. Als alles volgens plan verloopt wónen we er gewoon de eerstvolgende kerst. En gaan we wellicht op vakantie naar NL om ’t hier te vieren. Er zijn opdrachten verstrekt om de volgende keer dat we er zijn offertes te krijgen voor het vervangen van het rieten dak; voor het vervangen van alle ramen.

De romantiek van kneuterig hyggelige oude boerenkastjes in de woonkamer verdwijnt samen met die kastjes, die, hoe leuk ook, plaats moeten maken voor een praktische, grote kast waar méér in past. Hoe eenvoudig en minimalistisch we ook willen gaan wonen en leven, in twee gezellige grenen kastjes kunnen we niet kwijt wat we nodig hebben.

De laatste dagen van het jaar hebben we letterlijk en figuurlijk de lijnen voor de toekomst uitgezet. Met zaagsel hebben we in de tuin grofweg aangegeven waar de paden moeten komen in de aanstaande permacultuurtuin, en waarlangs de bedden met groenten, kruiden, bijen- en vlinderbloemen en ander moois en lekkers moeten komen. Met de vliegende maar tegelijk zo rustige start vandaag en het zo verrassende baanaanbod kan het niet anders dan dat hiermee de toon voor 2018 is gezet. En dat voelt goed! 🙂

IMG_7753

33 gedachtes over “De lijnen zijn uitgezet

 1. Wat een bijzondere tijd gaan jullie tegemoet. Kan me voorstellen dat het steeds meer echt thuis wordt. En een overgang zeg…naar dat bureau.
  Ik geniet echt van je hyggelige blogs van daar. Toen ik van de week aan de Dollard stond heb ik echt aan jullie gedacht.
  Succes met wennen aan gezellig in plaats van hyggelig 💙

  Geliked door 1 persoon

  1. Nóg meer relaxt? 😮 Haha, nee hoor… dit is een heerlijke tijd om erin te komen voor jou, en voor mij om de tijd te kunnen nemen jou rustigaan te laten aarden daar… Dit wordt een spannend, leuk en mooi jaar voor ons allebei! 🙂

   Like

 2. Goed idee met dat zaagsel. Ik moet eerdaags ook de lijnen gaan uitzetten, maar alles is zó ontzettend nat, dat we nog maar even niet over het gras lopen. Wel grappig want jullie hebben dezelfde gedaan in de tuin als ik: stro en plastic folie op de braakliggende stukken!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat zaagsel was ook mede ingegeven door alle nattigheid! Ons “gazon” werd steeds meer een grote modderbende… gaan jullie ook permacultuur toepassen of heb je een andere reden voor het afdekken? Leuk, dat we zo “samen-op” gaan! 🙂

   Like

 3. Kan me voorstellen dat het spannend is, Het wordt een mooi slingerpaadje. En meteen ook een bijbaantje wat mooi van pas komt. Het andere snel op zeggen en gaan is dat geen optie of wil je pas na de verbouwing gaan?

  Geliked door 1 persoon

 4. Even door je artikelen van de laatste twee weken gezoeft en wat een mooie keuken is dat geworden! Dat is wel een leuke kans om toch nog wat te kunnen bijverdienen in Denemarken. Mochten jullie dit jaar het huis te koop gaan zetten, laat het weten, dan ga ik hard duimen voor een snelle verkoop 😉
  Liefs, Patty

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.