Wat doen we met de hond?

Ik zit nog in m’n pyjama als een van de rietdekkers ineens zijn auto op het gras voor ons huis parkeert. Lichte paniek. We hebben nog niet echt een plan voor Odin, bij onverwacht bezoek. Odin houdt niet van bezoek, dus als we weten dat er gasten komen gaat Odin de tuin in, of bij slecht weer in zijn veilige bench in de auto. Iedereen blij J

Maar daar hebben we nu niets aan. Vanwege mijn ‘toestand’ schiet ik de slaapkamer in en weet zo gauw niks beters dan Odin maar mee te nemen. Die is helemaal verbaasd: normaal is onze ‘mand’ verboden terrein voor hem. Pas als hij een vreemde stem hoort, dringt het tot hem door waarom hij samen met mij in mijn mand is en laat hij zich ook luidkeels horen.

Jaap – gelukkig al wel aangekleed – neemt de man mee de warme kamer in waar al enkele uren de houtkachel lekker loeit. Buiten is het (weer) akelig koud vanwege een stevige noordoostenwind. Even gezellig buiten staan kletsen is geen optie. De man komt zijn offerte hoogst persoonlijk brengen.

We hadden afgesproken dat hij zou mailen, maar bij de aanleg van glasvezel in zijn dorp is de kabel waarlangs nu nog het internetverkeer verloopt kapotgetrokken. En laten we wel wezen: dit is een veel hyggeliger manier van zakendoen. Behalve voor mij en Odin in de slaapkamer dan.

Een paar dagen eerder gebeurde hetzelfde: toen stond ineens Daniel voor de deur, de man aan wie we een offerte hebben gevraagd voor nieuwe ramen. Jaap had handige tekeningen gemaakt met welke draairichting welk raam moet hebben, en daarop ook zijn mailadres gezet. Maar Daniel was alle tekeningen, inclusief mailadres, kwijtgeraakt en kwam daarom maar even persoonlijk langs om zijn offerte te brengen…

Ik zie een trend J Oftewel: we zullen echt een goede oplossing voor het hondenbeest moeten gaan bedenken, want ik kan moeilijk elke keer dat we onverwacht bezoek krijgen de slaapkamer inschieten. Nou ja: een plan zal zich in de toekomst wat makkelijker laten uitvoeren, als Daniel het grootste raam in de zuidgevel heeft vervangen door een deur.

Nu gaat alle verkeer, ingaand en uitgaand, door één en dezelfde voordeur, en elkaar passeren in de hal van één bij één waar vier deuren op uitkomen, is geen optie. Daar krijg ik het al Spaans benauwd van, laat staan onze viervoeter. We gaan een mooi hondenhok voor hem maken in de tuin. Als het een beetje meezit met de verkoop van ons huis in NL (het staat al te koop! ) wordt dat wellicht iets in de vorm van een aanbouw met heel veel glas J

Een echte boerenbuitenhond, zoals alle honden hier, zal hij op zijn leeftijd (hij is 9,5) niet meer worden. Hem alsnog (her)opvoeden zodat hij zich netjes gedraagt als er bezoek is heb ik inmiddels, na vele cursussen en hondenfluisteraars, opgegeven. Met straks een tuindeur als ‘vluchtweg’ hebben we allemaal wat meer lucht. En rust.

Uitbouw_4_pdf
We fantaseren en tekenen heel wat af. Hier onze gedroomde uitbouw/serre 🙂

 

16 gedachtes over “Wat doen we met de hond?

 1. Prachtige tekening en succes met de verkoop. Het is hartstikke netjes en niet duur (toch? voor Nederland in de hype). Dat ben je vast gauw kwijt. Het is jullie van harte gegund. En dan op daar det gule huset. ’t Mag nog wel effe stoppen met waaien ja, potverdrie wat is dat guur de laatste paar dagen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, het is een hele nette prijs inderdaad, voor het oosten van het land… En ik had gegokt op een witte Pasen, toen het hier met Kerst zo ‘warm’ was. Dat gaat het niet worden, maar KOUD is het zeker… ❄️❄️❄️

   Like

 2. Dat is inderdaad een lastige situatie met de hond. Lastiger op te lossen ook, dan het pyjama gebeuren. Met een hygillige Deense pyjama zal niemand daar raar van opkijken.

  Geliked door 1 persoon

 3. Succes met de verkoop!
  Hier ook zo’n mal beest…maar met een bal in haar bek, legt ze gelukkig de focus op die bal. Inmiddels heeft ze dan graag dat iedereen die bal voor haar wegggooit en is ze dol op bezoek. Nog meer potentiele balgooiers, haha

  Geliked door 1 persoon

  1. Ah, heerlijk! Odin doet dat ook wel, en is vriendjes met het bezoek zolang het bezoek blijft zitten, maar oh wee als iemand opstaat. Dan hangt-ie in de broekspijpen… enne: het huis is (zo goed als) verkocht. :O

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.