Onder voorbehoud

Ergens in de afgelopen dagen is de sticker ‘Verkocht onder voorbehoud’ over de tekst ‘Te koop’ geplakt op het bord in de voortuin. Dat wás het al weken geleden, maar nu is het zichtbaar en worden we enthousiast gefeliciteerd door buren. Maar ja: dat voorbehoud hè…

Morgen is D-day. Met de D van Duidelijkheid over het al dan niet geregeld zijn van een financiering door de kopers van ons huis. Toen deze datum in de voorlopige koopovereenkomst verscheen, hadden we al wel gesputterd: moest dat nou echt zó lang duren? Ja, dat moest echt zo lang duren.

Gisteren kregen we een uitnodiging van een notaris: of we maar op 1 augustus wilden aantreden, want deze datum stond in de voorlopige koopovereenkomst. Verwarring. Betekende deze uitnodiging nu dat er geen voorbehoud meer was? Dat de financiering rond was? En ja: uiterlijk 1 augustus, stond er, of zoveel eerder als in overleg overeengekomen wordt en we zijn 16 juli overeengekomen met de kopers in spe. Niet 1 augustus. Dan liggen we al lang en breed te bakken in de Deense zomerzon 🙂

We zijn benieuwd. Intussen loopt de spanning in huize B best wel een beetje op. Stel je toch voor dat het niet doorgaat en we weer overnieuw moeten beginnen… Inmiddels wordt ons huis stukje bij beetje leger en leger, maar we zijn nog terughoudend met de verkoop van beeldbepalende spullen. Een leeg huis verkoopt nu eenmaal lastiger dan een ingericht huis – hoe minimalistisch inmiddels ook.

Gelukkig gaat een andere planning wel volgens afspraak door: deze week kregen we ook bericht dat de rietdekkers netjes op maandag 4 juni aantreden. Jaap vertrekt het weekeinde daarvoor in z’n eentje om alvast wat dozen met kachelhout, gereedschap en kleding mee te nemen in de verder lege auto, om al het oude riet wat van het dak af komt als mest te verspreiden in de tuin en om toezicht te houden op het dan dakloze Gele Huis. Ik blijf alleen achter, zonder auto, mét hond.

Het een na laatste weekeinde van juni maken middelste zoon en vader een roadtrip-heen-en-weer in een gehuurd busje met spullen die niet in onze eigen auto passen: de luie tuinstoelen, mijn fiets en de meeste rest persoonlijke spullen. Dat we ‘alles achterlaten’ en met een lege auto richting Denemarken gaan was een wens, maar is een utopie gebleken. Vergeleken met waar we vandaan zijn gekomen is ons toekomstige leven in het Gele Huis zeker simpel en eenvoudig, maar als ik zie wat er toch nog allemaal meegaat zal ik het inmiddels lege huis hier gaan missen… :O

Maar ja: we leven bij de dag tegenwoordig. Dus eerst maar eens de berichten van morgen afwachten… Wie weet moet de planning toch weer op de kop…

35 gedachtes over “Onder voorbehoud

 1. Wat fijn van de voorlopige verkoop. Als het niet was gelukt, had je dat toch al wel gehoord?
  Je kan die mensen toch ook gewoon een berichtje sturen of het al rond is? Wij hadden ook gewoon contact met de kopers van ons huis voordat alles rond was.

  Grappig, toen wij gingen verhuizen las ik ook van mensen die met een weekendtas naar NO vertrokken. Oooh! Dat lukte hier ook niet echt, haha. Als je eenmaal op je plek zit in DK schud je vast nog een boel overbodige veren af.

  Geliked door 1 persoon

  1. Zeker weten, van die overbodige veren 😀 We hebben contact met de kopers, maar die zijn niet zo alert op hun mail. Anyway: ’t is rond! Jeeejjjj! We kunnen het busje gaan huren 🙂

   Geliked door 2 people

    1. Mooier dan in NL volgens mij. Maar ja: nog even een maandje doorwerken hier. zucht. Zo erg he, dat binnen zitten tussen 9 en 5. Ik doe het ook niet meer hoor. Ben hard aan het afbouwen… 😬

     Like

     1. Ja joh, 18 graden is weinig en 23 gemiddeld de laatste weken. Weet niet eens meer hoe een wolk eruit ziet 😮
      En oh oh oh die laatste maand. Sterkte ermee!

      Geliked door 1 persoon

       1. Ja, het is echt raar. In de bergen is er flomfare omdat de sneeuw zo vreselijk snel smelt en hier is alles zo droog als… als….
        Herinner me de laatste maand op mijn werk. Zo dubbel, je hoeft nog maar even en de vrijheid is zooo dichtbij! En de dagen duren zo lang en wat je doet lijkt zo gruwelijk nutteloos… Maar daarna… zo heerlijk om dan gewoon niet meer te hoeven. Nooit niet.

        Like

        1. Nou ja, dat laatste weet ik nog niet helemaal zeker, maar wat het ook wordt: geen lange dagen binnen zitten meer. En dat van die overstromingen zag ik ook ja. Raar. Maar geniet ze joh, van dat heerlijke weer nu! Over een maandje ook weer eens even dringend bijlezen bij jou. Dat mis ik!!

         Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.