Het Project Dak vordert

Na een week oorverdovende stilte ineens een mailtje van de nieuwe westerbuurvrouw T: ‘We dachten dat jullie het wel leuk zouden vinden om te zien hoe het staat met het Project Dak’. Goed gedacht! We snakken naar nieuws, zeker omdat we weten dat het de afgelopen week niet echt ideaal rietdekweer is geweest: veel regen, en harde wind.  Hoe het binnen is, weten we niet, maar: ‘It is looking very good!’ vindt T.

En dat vinden wij ook, als we de foto’s zien die ze ons toestuurt:

IMG_0786
Dat begint weer op een dak te lijken!
IMG_0787
(Met dank aan T voor deze foto’s 🙂 )

Op de zuidkant ligt nog blauw zeil, schrijft ze, ‘en ik geloof ook niet dat ze al klaar zijn aan deze kant, maar stap voor stap komen ze toch elke keer wel verder’. We kennen ons eigen huis (nou ja: bijna ‘ons’ huis dan) niet meer terug met zo’n strak, dik dak. Ik verlang nu al naar de winter; de eerste winter waarin we er toch een stuk warmer bij zullen zitten dan voorheen – zeker als later deze zomer ook de oude enkelglas raampjes-met-dubbel-door-de-zoute-wind-gezandstraald-plexiglas-ervoor door nieuwe dubbelglazen ruitjes worden vervangen. Hebben we bovendien eindelijk ook helder zicht naar buiten!

Op de valreep, voordat Jaap opnieuw vertrekt en deze keer met een Bo-Rent-busje volgeladen, toch nog een glimp van de stand van zaken dus. Erg leuk!

De afgelopen week was afzien. Vanwege het huren van de bus moest het meeste nu ingepakt worden, en moest bij elk item bedacht worden: bij welke stapel hoort het? Bij de stapel Nog Te Verkopen? De stapel Wordt-overgenomen-door-nieuwe-bewoners? De stapel Mee? De stapel Stort? De stapel Naar de kinderen? Ik werd er tureluurs van. Maar we zijn er uit. De bus is vol (echt erg: hoe je denkt met niets dan wat kleren te vertrekken, en dat je dan toch nog 11 kuub met gemak vult), het huis vrijwel leeg, en wij allebei moe.

Morgen verder!

8 gedachtes over “Het Project Dak vordert

 1. Toevallig kijk ik soms naar ‘ik vertrek’, een programma op TV van Nederlanders, die ver weg verhuizen.
  Ik bewonder de moed,de doorzetting, de kracht en het grote avontuur. Ik vind dit telkens terug op jouw blog.

  Wat een prachtig mooi dak!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Fijn om te horen van je! Ik ken het programma uit de tijd dat wij nog tv keken; het waren soms ook wel extreme pechgevallen! Dat hoop ik dan maar dat wij dat niet worden… Omdat wij het zo rustig aan en stap voor stap hebben kunnen doen, voelt het voor ons niet echt (meer) als een groot avontuur, meer als een logische opeenvolging van stappen en besluiten…

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.