De verhuizing

Het is unheimisch in het nu toch wel heel erg lege huis in Nederland. Nu alle kamers boven vrijwel leeg zijn (op ons bed en wat kasten na), en alle dozen uit de woonkamer, klinkt het hele huis hol. Odin schrikt van zichzelf als zijn harde blaf bijna echoot tussen alle kale muren.

Dus vlucht ik en zoek ik de gezelligheid bij mijn oudste schoolvriendin. Nog één keer (voorlopig) live even bijkletsen, terwijl Jaap weer richting Gele Huis rijdt. De rit gaat voorspoedig; net als ik mijn vriendin gedag zeg, krijg ik een berichtje dat hij is gearriveerd.

Onze spullen zijn verhuisd. Nu wij nog.

Een foto impressie:

2018-06-16 Het stapeltje dat ik deze rit had meegenomen, bijna onaangeroerd...
De woonkamer in het Gele Huis vorige week. Lekker leeg…
IMG_1417
De zuidkant. Daar moet de komende week nog wat gebeuren…
IMG_1420
Het hoekje om bij de voordeur
IMG_1427
Het koffie-klets-bankje staat al op z’n plek…
IMG_1428
De kamer vult zich langzaam…
IMG_1431
De vorige week gezaaide hennep schiet de grond uit! 😮
IMG_1429
… en de uit de Nederlandse tuin meegenomen kruiden en andere planten hebben de rit overleefd

Morgen meer over al die spullen! 😉

14 gedachtes over “De verhuizing

  1. De internetvoorzieningen op het noord-Deense platteland zijn beter dan in de stadse Nederlandse wijk 😁 We hebben glasvezel in het Gele Huis, supersnel! Dus ik verdwijn niet van de digitale aardbodem hoor! 😉

   Geliked door 1 persoon

 1. ik ken het gevoel van een alsmaar leger huis, met onze emigratie naar Servie hebben wij het ook op deze manier gedaan, op het laats had ik alleen maar klapstoelen en stellingkast staan in de woonkamer. Je zal ervan op staan te kijken hoeveel spullen op het laatste moment nog naar de kringloop ed gaan. De laatste dag kwam vluchtelingenwerk bij ons langs en die was blij met de rest ook de aangebroken pakken waspoeder ed. Heel veel sukses met de verhuizing en ik hoop voor jullie dat je er met net zo,n goed gevoel op kan terugkijken als dat wij nu naar 13 jaar doen. groetjes Cisca Servie

  Geliked door 1 persoon

  1. Ha Cisca, ja, het is wel apart, kamperen in je eigen huis. En ik ben ervan overtuigd dat er inderdaad nog best wel veel “rest” zal zijn straks, waar we een goede bestemming voor zullen vinden. Vluchtelingenwerk is een goeie tip, dank je wel!

   Like

  1. Een knus huis is het zeker, dank je, Deborah! Het dak wordt door rietdekkers gedaan hoor, dat kunnen wij zelf niet… (maar Jaap heeft wel de kunst afgekeken nu 😉 )

   Like

 2. Het lijkt me heerlijk om ook ooit op zo’n punt te belanden. Naar een eenvoudiger leven. In de tussentijd maar blijven zoeken naar rust en tevredenheid in mijn hoofd, gewoon in NL🙄

  Geniet van deze overgang naar het Deense leven 😃

  Geliked door 1 persoon

  1. Goed dat je het zegt, Mo: ‘geniet van deze overgang’… het is niet het eerste gevoel wat boven komt drijven in deze hectische periode, maar we zouden dat veel meer moeten doen. Zo vaak gaan we dit niet meer meemaken… 😉 En je hoeft er inderdaad niet per se voor naar Denemarken, voor rust en ruimte in je hoofd… Als je het echt wilt, komt het ook!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.