Waar láten we het?

Jaap heeft zich vandaag en gisteravond een slag in de rondte gewerkt om mij gerust te stellen. De schat! Ik heb me tijdens het inpakken vorige week herhaaldelijk afgevraagd: waar láten we dit straks allemaal? Houden we nog wel een beetje leefruimte over? Welnu: de bus is leeg, en alles staat natuurlijk nog lang niet op z’n plek, maar het komt goed 🙂

Jaap is begonnen met het hout- (annex wasdroog-)hok; nu hebben we nog veel kachelhout in de schuur staan, en daar is nu dus geen ruimte voor (onder meer) fietsen en gereedschap. Nu het hok zo goed als klaar is, kan het hout daar droog worden, samen met de was 😀 en komt er in de schuur dus plek vrij voor andere dingen.

Veel van wat er nu ook is meegegaan bestaat uit kleding. De afgelopen jaren heb ik heel wat uitgeprobeerd om zo minimalistisch mogelijk gekleed te gaan – en dus te kunnen volstaan met de ene hangkast en ene ladekast die we straks samen kunnen vullen. Maar hoe zonde is het om goede T-shirts, fijne broeken, mooie truien en-ga-zo-maar-door nu weg te doen om die later toch weer aan te moeten schaffen?

We hebben dus besloten op de oosthems, het deel van de zolder dat nu nog niet geïsoleerd en afgetimmerd is en wat we tot nu toe nooit hebben kunnen gebruiken, onder meer ons eigen kledingwinkeltje te maken, waar we (hopen we) de rest van ons leven uit kunnen putten als we iets ‘nieuws’ nodig hebben. Dat we dan de rest van ons leven niet volgens de laatste mode gekleed gaan, zal ons een zorg zijn… doen we nu ook al niet. Alleen de strakke pakken, overhemden, stropdassen, pumps, en leren ‘stadsjassen’ hebben we weggedaan, die passen echt niet meer bij ons nieuwe leven.

En datzelfde geldt voor Jaaps voorraad schroeven en spijkers – om alleen deze categorie maar te noemen 😉 . Daar hebben we er in de toekomst nog veel van nodig. Niet alleen om een hout- en wasdroogdok te bouwen, maar wellicht komt er ook nog een hondenhok, een serre en een tuinhuisje… en die oosthems moet natuurlijk nog gefatsoeneerd worden.

En zo hadden we uiteindelijk toch best nog wel veel ‘spullen’ waarvan de aanvankelijk zeiden: dat gaan we niet meezeulen, dat kopen we daar wel, maar in het kader van zo zuinig mogelijk leven – en toen we toch een bus moesten huren vanwege mijn fiets en twee wel heel fijne relaxtuinstoelen die ik per se mee wilde nemen – was het hek van de dam…

IMG_0007
Het logeerbed (de westhems) staat nu vol met kleding, maar dat verdwijnt straks achter de deur, in ons eigen ‘winkeltje’…
IMG_0006
De westhems annex logeerruimte richting raam: nog plek zat 🙂
IMG_0002
De hoek van het wasdrooghok waar het hout straks óók kan drogen

 

IMG_0001
In de oude oudpapierdozen van m’n werk staat snoeihout klaar om in het houtdrooghok te worden gezet… weer wat meer ruimte in de schuur!
IMG_1467
Zo moet het ongeveer gaan worden
IMG_1469
Opgestapeld staat netjes! 😀

11 gedachtes over “Waar láten we het?

  1. Dat is het! Maar ik vond dat ik al heel erg “ontspuld” was, hier in NL. Echt: er was nog maar een fractie over van al het spul wat we ooit hadden! Maar dan ga je terug naar 55m2… en dan kun je weer overnieuw beginnen dus 😉 (heerlijk!)

   Geliked door 1 persoon

  1. Dat hoop ik ook, van die kleding. En zo niet: pech, hebben we in ieder geval ons best gedaan suunig te sijn. En hoogstwaarschijnlijk verandert mijn zandloperfiguurtje de komende jaren ook wel in iets meer peer-achtigs… dusss…. of het allemaal tot onze dood bruikbaar zal zijn – ik denk het niet. Maar inderdaad: wat een spul, wat een spul… kan straks echt weer helemaal overnieuw beginnen ! :O

   Like

 1. Zag even voor me hoe jullie in pak en op pumps door jullie tuin aan het banjeren zijn 😂😂😂 Nee dat past inderdaad echt niet in jullie nieuwe leven!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.