Leven uit een doos

img_8781
Jaap in de keuken. Hoe klein ook: we kunnen hier dozen stapelen…

Is dit nu de manier van het universum om te zeggen: je hoeft je niet (meer) druk te maken, je hóeft echt niets meer te doen? Van het werk heeft er nog niemand in paniek gebeld – ik ben misbaar dus. Thuis heeft Jaap alles onder controle. In dat geval: boodschap begrepen hoor, en mag ik dan nu weer gewoon soepel en met ontspannen spieren door het leven gaan?

Sinds ik vrij ben, is het weer helemaal mis met m’n rug. Ik lig op de grond en … doe verder niet zo heel veel. Op zich natuurlijk helemaal niet verkeerd, ware het niet dat Jaap zich de benen uit het lijf sjouwt en zich de sterren voor de ogen peinst over de logistiek der dingen. Zo komt het dat we ongemerkt en zonder enig ritueel zomaar onze laatste nacht in ons huis hebben doorgebracht en Odin voor de laatste keer zijn geursporen heeft kunnen achterlaten in de wijk.

Want: we zijn inmiddels verhuisd naar ons tijdelijke onderkomen op een vakantiepark dichtbij. Een schattig klein wit, rietgedekt 2-persoons huisje van zo’n 40 m2, middenin het bos. Het ruikt er naar warm zand, dennengroen en barbecue, en het is er – tot nu toe – heerlijk stil. Op het geritsel na dan van vogels en eekhoorns tussen de dorre, droge bladeren.

Het was wel even een gepuzzel voordat we vertrokken. Wat moet er nu meteen mee zodat we dáár de komende 1 à 2 weken kunnen leven? Wat hoeft er nu nog niet acuut mee, maar moet uiteindelijk wel mee naar het Gele Huis? Wat bleef er ook al weer achter voor welk kind? Wat staat nog op Marktplaats en mag nog verkocht worden en wat hadden we ook al weer voor het goede doel en de opkoper bestemd?

Want echt: we zijn nog steeds niet ‘los’ hoor. Manmanman, wat verzamel je een hoop spullen in je leven… maar: het eind komt in zicht. De bovenverdiepingen zijn op het bed en 1 kast na kaal, en we moeten nu dus oppassen dat we de spullen bestemd voor de kinderen niet aan de opkoper meegeven. Of andersom.

Maar Jaap heeft alles onder controle. Weet wat er in welke doos zit, want ruimte om die uit te pakken is er niet echt in dit Hans en Grietje-huisje met een echte bedstee als slaapkamer en een, vanuit de woonkamer, walk-in-badkamer. Mèt bad, dat dan weer wel. Het is een heerlijk petieterig huisje, groot genoeg voor nu, en een mooie overgang.

‘Dan komen jullie straks in Denemarken in een royale villa aan!’, reageerde een van de kinderen, en dat was ook het idee ja. Vanuit het grote, maar vooral lege en ruimtelijke grote Nederlandse huis naar het knusse maar inmiddels ook volle Gele Huis was wellicht toch heel erg slikken geweest.

Ons stulpje in het bos

 

28 gedachtes over “Leven uit een doos

    1. Nou, zal ik dan maar gewoon even openbaar reclame maken voor waar we zitten? Herperduin.nl. ‘t Is weer een wat anders dan (bij jou) aan zee, en ik moet zeggen: zo’n uitzicht tot de horizon mis ik hier in een bos – maar verder is dit een heerlijke plek! XX

     Geliked door 1 persoon

 1. Oei, die rug komt nu wel echt heel ongelegen. (eigenlijk altijd, maar toch zijn er slechte én slechtste momenten…)
  Je 40 m² ligt prachtig! Dan leef je meer buiten dan binnen.
  Hopelijk ben je snel weer ‘de oude’!

  Geliked door 1 persoon

 2. Heerlijk stulpje! Maar hoe frustrerend dat je rug je weer dwingt tot zo goed als niets doen. Zeg je rug dat ie in Denemarken alle rust kan krijgen dat ie wil, maar dat je hem NU toch echt even nodig hebt. Zonder gekheid, enig idee waardoor het komt?

  Geliked door 1 persoon

  1. ‘t Is echt een heerlijk tussenstation, en uiteindelijk hoeft er ook niet meer zo heel veel te gebeuren – en wat er nog gedaan moet worden kan Jaap alleen. Die spit is een gevolg van overbelasting; eerder op mijn werk met de verhuizing daar en alle ‘stress’ rondom onze eigen verhuizing. En mijn eigenwijzigheid om veel te snel toch weer van alles te gaan doen terwijl het nog niet over is 😱😬

   Geliked door 1 persoon

 3. Wat een heel herkenbaar stuk! Na bijna 18 maanden ‘in between’ en uit dozen leven herken ik zelfs de rugpijn. Doe alsjeblieft rustig aan en ik denk, dat als alles achter de rug is, je het ook letterlijk niet meer in die rug voelt. Bijna dan, want helemaal over gaat het misschien niet. Je hebt gewoon letterlijk veel gewicht te dragen, emotioneel en verhuistechnisch. Pas goed op jullie zelf. Ik wil nog steeds plankjes bestellen, maar eerst had ik het zelf te druk en nu wil ik jullie er niet mee op de nek zitten. Accepteer even de boodschap dat je heel even op pauze mag… Liefs xxx

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, vergeleken met jullie in between-periode is dit natuurlijk een peulenschilletje! Twee weken, vijf dozen; da’s te overzien 😬 Ik luister naar mijn rug, en naar Jaap 😉. Komt goed, ook de bestelling! Liefs terug 😘

   Geliked door 1 persoon

 4. O jee, lastige kwaal die rug, weet er alles van. Jaren fisio voor de onderrug bleek de boven rug de boosdoener. Wel 13 jaar pijn geleden. Succes met op-inruimen.

  Like

  1. Ach jee, da’s nou toch ook vervelend, jarenlang een verkeerde behandeling ondergaan! Ik hoop dat het rugprobleem inmiddels onder controle is! Het is inderdaad een lastige kwaal; dan pas merk je hoe ingenieus je lichaam in elkaar zit en dat bij elke kleine beweging één of ander miniem rugspiertje óók meedoet… 🙄

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.