Opruimen en vooral: genieten

De afgelopen twee dagen zijn we voortvarend aan de slag gegaan: Jacob op de hems, ik beneden. De oostelijke helft van het lage zoldertje, dat eerder niet was afgewerkt, ligt nog aardig vol met allerlei troep. Dat moet als eerste weg, zodat we hier – tijdelijk – plek creëren voor dozen met spullen die we nu niet meteen nodig hebben en waardoor het beneden een beetje leefbaar en weer hyggelig wordt.

Het is nu laveren tussen de dozen en de kratten door, en daar stort ik me op. Gewoon maar met de bovenste beginnen, kijken wat er in zit en of dat meteen ergens in de badkamer, keuken of woonkamer al een vaste plek kan krijgen. Zo nee, dan ontstaan er nieuwe stapels, die vervolgens weer IN een doos gaan voor later uitzoekwerk. We moeten van de winter ook nog iets te doen hebben hè 😉

We doen het rustig aan, en zitten tussen alle bedrijvigheid binnen vooral veel buiten in de tuin, te genieten van het heerlijke, heldere weer en daardoor prachtige uitzicht over de einder. De meeste planten in de tuin staan er verrassend goed bij, ondanks de droogte. Vooral de vlieren en de beuken hebben het moeilijk: áls ik al iets vlierigs zal kunnen oogsten, zijn het straks krentjes…

IMG_8835
Zielige vlierbessen

Maar verder hebben we geen klagen. De grote kersenboom hangt vol heerlijk sappige vruchten, evenals de pruimenboom, en ook de bessenstruiken gaan ons een paar lekkere toetjes opleveren. Alle kruidenplanten zijn goed aangeslagen, en dit jaar hebben we een vak vol hennep! Vorig jaar mislukte dat compleet (door de nattigheid en de slakken, vermoeden we), maar dit jaar wordt het een goed theejaar – en anders was het vooral brandnetelthee geworden; ook lekker 🙂

De auto doet het nog; evenals het motorstoringslampje. Daar zullen we morgen dus eerst maar eens iets mee gaan doen. Voor de rest hoeven we nog weinig. Het emigratieloket is gesloten vanwege vakantie, dus ons aanmelden als ‘Thybo’ (inwoners van Thy) kan pas in augustus. Tot die tijd zijn we dus nog maar even vakantiegangers zonder vast adres… 😉

20 gedachtes over “Opruimen en vooral: genieten

  1. Dat klopt; we hebben een heel fijne start met dit weer. We leven gewoon buiten, en dat is heerlijk! Het uitzoeken van alle spullen in de dozen is inderdaad een lekker winterklusje!

   Like

 1. Nu gewoon genieten van alle rijkdom die de natuur jullie geeft. Ook hier worden veel klusjes niet gedaan omdat genieten van het zomerse buitenleven nu voorop staat. Pas als het regent pakken we binnenwerk aan.
  Geniet verder daar in jullie prachtige oase!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat doen we zeker Bea, net als jullie! Je hebt gelijk: binnenklusjes zijn voor natte en koude dagen, als de kachel lekker snort 😉 Nu ontpit ik, in de schaduw van de pruimenboom, emmers vol kersen om in te maken, omdat we er niet tegenaan kunnen eten… heerlijk. Genieten van het nu! 💕

   Geliked door 1 persoon

 2. Ha Anuscka,

  Leuk om je belevenissen een beetje te kunnen volgen. Ik lees je berichten graag. Hoop dat jullie plantjes het gaan redden.
  Ik zag dat je ook harp speelt. Geweldig mooi instrument, niet waar. Ik hoop er binnenkort weer wat tijd voor vrij te kunnen maken.
  Geniet nog lekker van deze mooie zomer!

  Groetjes,
  Caroline

  Geliked door 1 persoon

  1. Nou moe Caroline, speel jij ook harp??? Hebben we nóg meer gemeen dan we dachten… Wat leuk! Ik ben er hier nog niet aan toegekomen – heb de rust nog niet, maar dat komt wel weer. Nu eerst zorgen voor de plantjes! We helpen ze inmiddels wel wat, met extra water… dat mag, in zo’n extreme zomer, vinden we 🙂

   Like

 3. Die vlier staat er bij mij ook zielig bij, maar heeft wel al rode besjes. Ik begin alleen te twijfelen of het wel een ‘echte’ vlier is. Weet jij hoe ik dat kan zien. Bestaat er trouwens wel een ‘nep-vlier’? Dat vraag ik me nu ineens af, haha

  Geliked door 1 persoon

  1. Nepvlier??? Uhm… volgens mij bestaat die niet hoor. Maar nu al rode besjes? Jeetje, da’s vlot, zit je zo zuidelijk dan? we hebben trouwens gisteren gesproeid, vooral die zielige vliertjes. Ik wil toch wel graag sapjes om de winter door te komen hoor…. 😉 XX

   Geliked door 1 persoon

   1. Ah mooi, maar ik zag dat ze al aan het verschrompelen zijn 😦 Ga die boom nog een water geven, maar ben bang dat die oogst zal gaan mislukken.
    Ik zit zeg maar in vogelvlucht ter hoogte van Zuid-Limburg 😉 XxX

    Geliked door 1 persoon

     1. 36 graden, hoef er niet voor naar Spanje te emigreren haha
      Heb het tot gisteren aardig weten vol te houden, maar nu begin ook ik in slow-motion the functioneren 😦
      Fijn weekend alvast! XxX

      Geliked door 1 persoon

      1. Jij ook alvast een goed, slow weekeind! Hier gaat ook alles in z’n laagste versnelling. Het heeft wel wat, dat slow-motion, maar tien graden minder is voor mij echt meer dan genoeg. Ik hoop op regen dit weekeinde! Veel regen! 😬 XX

       Geliked door 1 persoon

  1. Hennepthee! Heerlijk! Kijk maar eens op dutchharvest.org! En wat die dozen betreft: daar streef ik naar ja, dat de dozen uiteindelijk gewoon in zijn geheel weg kunnen… 😉

   Like

 4. Goedemorgen Anuscka,
  Ik ben het volledig met je eens dat niet euforische hennep enorme voordelen heeft voor de gezondheid en een ongelooflijk goede ecologische manier Van ongedierte bestrijding is, wil ik je er toch graag even op wijzen dat het in dk helaas niet toegelaten is om hennep te planten in je tuin, zonder vooraf toelating te hebben gevraagd aan de politie, zelfs voor het planten Van niet euforische hennep.
  In havenyt.dk vind je een artikel van een dame die wat plantjes wou zetten om het ongedierte in haar plantenkas op ecologische wijze te kunnen bestrijden en te horen kreeg dat ze maar gif moest gaan gebruiken. Møllerup gård, gekend om de productie van verschillende waren gebaseerd op niet euforische hennep, heeft ook reeds meerdere keren in interviews vermeld hoe zwaar het voor hen was om toestemming te krijgen voor het planten van hun hennep en zelfs nu nog meerdere keren per jaar de politie over de vloer krijgt.
  Jullie hennep staat uiteraard op privee terrein, en wat niet weet niet deert natuurlijk, maar er moet maar 1 iemand klagen bij de politie en je kan je aan een boete van min 3000 DKK vewachten, en een vermelding op je strafattest.
  Dus aub, wees voorzichtig!

  Geliked door 1 persoon

   1. Graag gedaan!
    Ik had er dit jaar ook zo graag wat willen planten in onze højbeder want wie heeft er nu zin om flink te moeten betalen voor bijvoorbeeld een zakje hampfrø uit de supermarkt, of een helsekostbutik als het vroeger gewoon als onkruid werd beschouwd…
    Maar mijn man maakte er mij attent op dat er deze regels zijn in DK. 😦
    Ook had ik al als tegen argument, dat het dan maar uit het vogelvoer spontaan zelf was begonnen te kiemen, moest ik toch inzien dat er in de buurt waar wij wonen toch als zulke sterke ‘sociale controle’ is dat ik het toch maar beter niet deed…
    Ach, mangle på sund fornuft og fluknepperi 😉
    (toch wel 2x van mijn favoriete deense uitdrukkingen ondertussen :-D)

    Geliked door 1 persoon

    1. Ha, die eerste kan ik wel volgen, maar fluknepperi? 😳 Of is de Deense vlieg een Hollandse mier? En je hebt gelijk wat sociale controle betreft, ik vermoed dat die hier op het platteland ook wel stevig is… dus wij dubben nog, en zijn intussen voorzichtig met wat we vertellen en/of laten zien (het valt amper op)

     Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.