Hoe rijk zijn wij…

We hebben de afgelopen dagen zo hard gewerkt in en om het huis dat we vandaag maar eens ‘vrij’ hebben genomen en lekker even aan het strand zijn geweest. Dat was schrikken, zo druk als het was! Niet eerder zijn we hier in het hoogseizoen geweest.

Het enige terrasje van de enige strandtent in Agger zat gezellig vol soft-ijs-etende vakantiegangers. In Design Agger, het winkeltje met unieke Deense artikelen waar Jacob zijn foto’s op hout verkoopt, was het ook al zo gezellig druk. Een bijzonder ervaring. Dat wij hier nu geen vakantiegasten meer zijn, maar hier wonen…

strand IMG_1644
Drukte aan het strand bij Agger :O

Dat gevoel is er bij mij nog niet echt. Zal ook wel komen omdat we nog helemaal niet bezig zijn met ons inschrijven en allerlei andere formele Deense zaken zoals vervolgens een bankrekening openen als we een Deens CPR (BurgerServiceNummer) hebben, een auto kopen, het huis kopen enzovoort. Maar we zeggen het wel enkele malen per dag tegen elkaar: hoe rijk we zijn, als we in de schaduw van de pruimenboom verse pruimen zitten te eten, of een handvol kersen, en genieten van het uitzicht en de rust.

We hebben binnen nu ook voor het eerst fatsoenlijk uitzicht naar buiten in plaats van een zeer vertroebeld beeld door twee lagen plexiglas en één laag enkel glas, elk met een verschillende bolling en bovendien aan de buitenkant enigszins gezoutstraald door de westenwind.

ramen IMG_1639
Plexiglas aan de buitenkant verwijderen. Zijn eindelijk ook die witte streepjes van het tochtband weg…

We hebben de twee lagen plexiglas weggehaald en het licht valt nu zo anders door het ene laagje oud, dun glas naar binnen! Bovendien kunnen ze nu ook weer open, dus we kunnen het heerlijk laten doortochten. In de opening van de voordeur hangt, heel mediterraan, een oud stuk vitrage te wapperen – tegen de vliegen.

Ik neem niet meer de moeite de raampjes nu nog glanzend schoon te maken ook; ik durf het niet, bang dat het broze glas zal breken als ik iets te fanatiek poets. Over grofweg een maand, schatten we, hebben we nieuw, helder, dubbelglas en kan ik mijn lol nog op.

Een van de weinige keren dat we hier het plexiglas aan de buitenkant hebben gewassen, spraken we de voormalige westerbuurvrouw. ‘Ik heb het opgegeven’, zei ze, ‘je kunt wel aan de gang blijven hier’. Nu vangen zij het meeste zout voor ons op, dus ik heb goede hoop dat ik straks niet wekelijks hoef te lappen om helder uitzicht te houden.

Voor de rest zijn we klaar. Alle spullen passen in het huis. Haha! Het laatste klopt, het eerste natuurlijk niet. De meeste dozen zijn wel uitgepakt en de meeste dingen hebben een plek gekregen. Ook de harp staat klaar om gestemd en daarna weer bespeeld te worden, jeejjj!

Oh ja: het motorstoringslampje heeft nu zelf ook een storing: die doet het niet meer. Of de storing is zomaar vanzelf verholpen, dat kan ook. Dus we zijn nog niet naar een garage geweest… 😉

(En de bovenste foto: het ‘noorderlicht’ vanavond)

11 gedachtes over “Hoe rijk zijn wij…

 1. Rijker kun je niet worden. Mooier kan het niet zijn.
  Tip voor de nieuwe ramen straks: gebruik de tuinslang (of een gieter) om het zand van de ramen te spoelen. Daarna even de ramenwisser erover en je bent er klaar mee. Dat doen wij als we teveel plakkend zand tegen de ramen hebben. Zo komen er ook geen krassen op je nieuwe ramen en is het een makkie.
  Maar denk nu maar even niet aan schoonmaken en geniet! Het zijn er de dagen voor.
  Prachtige foto alweer!

  Geliked door 1 persoon

  1. Goeie tip, met een gieter! Gelukkig zijn en blijven het hele kleine raampjes, dus vergeleken met het glasoppervlak wat we hadden stelt dit helemaal niks voor. En alles niet hoger dan pakweg anderhalve meter… maar voorlopig inderdaad nog even niets anders dan… niks! 😍🏖

   Geliked door 1 persoon

 2. Heerlijk zo te leven en het andere komt vast ook wel voor elkaar. Even op de kaart gekeken waar jullie zitten. Super lekker dicht bij het water. Zout is wel gemeen iets voor ramen. Spoelen met de gieter is inderdaad een goeie. Ik droog ze ook nooit maar spoel altijd met regen water. Helaas is dat er nu niet o ja toch wel het heeft vanmiddag eindelijk een beetje geregend.

  Geliked door 1 persoon

  1. Wij zitten hemelsbreed inderdaad niet zo ver van het water af. Misschien gaan we ooit nog wel eens een kano aanschaffen: kunnen we via de kortste weg de fjord over via Agger Tange naar het strand. Nu moeten we een heel eind om de fjord heen rijden. En ik hoop dat wij op een of andere manier het hemelwater kunnen gaan opvangen; al was het maar voor de ramen! Onder het rieten dak hebben we geen goot, dus dat loopt nu zo de grond in (en dat is ook niet erg natuurlijk….)

   Geliked door 1 persoon

  1. Best wel! Alhoewel… zolang we nog een auto met NL kenteken hebben blijf ik me wel toerist voelen hoor. Hopen dat we snel alle formaliteiten geregeld kunnen krijgen, en dan dus ook een Deense auto 😬

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.