Johanne komt op ons af

Het zachte blauw met wollige schapenwolkjes heeft plaatsgemaakt voor loodgrijs. Het briesje, dat ook vandaag weer zo lekker over de gele velden ritselde, wakkert aan tot orkaankracht. We maken ons op voor Johanne: de storm die morgenochtend de westkust van Jutland raakt.

Het Gele Huis vanuit het zuiden gezien. Het (meeste) graan op de velden rondom ons is geoogst, en de strobalen zijn geperst

Vandaag hebben we weer een heerlijke buitendag gehad, met temperaturen tussen de 20 en de 24 graden, af en toe een wolkje voor de zon. Het wasdrooghuus (ik mag het geen ‘hok’ meer noemen 😉) is af; al het rijpe fruit (kersen, pruimen, bessen) is geoogst en opgegeten of verwerkt en het laatste nog losliggende hout is op maat gezaagd en opgestapeld.

Aan het eind van de middag, toen de lucht steeds grijzer werd, restte ons niets anders dan huis en tuin stormklaar te maken. De luiken maar weer teruggehangen voor het grote raam van de westhems; we hadden ze al verwijderd vanwege de komst van nieuwe ramen, maar dat duurt nog iets langer dan verwacht. Ik hoop maar dat alle andere, dunne, oude ramen het nog even volhouden. De tuinstoelen en -tafel staan binnen, de hond is uitgelaten, dus laat het maar komen.

DMI (het Deense KNMI) waarschuwt: er kunnen windstoten met orkaankracht voorkomen. En met de storm komt ook regen, veel regen (die in Nederland inmiddels al is gevallen geloof ik) en onweer. We wachten het af. Een mooie dag om de harp er weer eens bij te pakken…

21 gedachtes over “Johanne komt op ons af

  1. Dat uitzicht is inderdaad elke dag genieten! Met het steeds veranderende licht blijft het boeien. Het weer viel erg mee, gelukkig. Johanne kwam al snel adem tekort 🙂 Alles nog heel, en alle appels nog in de boom ☺️

   Like

 1. Wij zaten te wachten op mega regenbuien en we hebben drie druppels gehad. Maar weer met gieters en tuinslang aan de gang gegaan vandaag.
  Prachtige foto’s weer afgelopen week en wat zijn jullie lekker bezig 🙂
  Wij hadden ook het prieel meegesleept vanuit de bergen en gisteren viel me in ‘hee, die kan ik ook over de moestuin zetten tijdens snoeihete zonnige dagen’. Handig om zoiets te bedenken als de hittegolf lijkt af te nemen, haha
  Fijne nieuwe dagen alvast! XxX

  Geliked door 1 persoon

  1. Hier is gelukkig wel aardig wat regen gevallen, dus de tuinslang kon blijven liggen 😬 Handig, zo’n verplaatsbaar prieel. Die snoeihete zonnige dagen komen nog wel weer een keer, en dan heb jij een afdak! Jij ook fijne dagen weer! XX

   Geliked door 1 persoon

   1. Ah fijn! De natuur heeft het zo nodig. Zelf hebben we een glazen overkapping met electrisch zonnescherm, ideaal. Als ik de weermensen mag geloven, kan ik de verplaatsbare inderdaad nog gaan inzetten. Even mijn man opdracht geven dat ding in elkaar te zetten, hihi
    Tot…. XxX

    Geliked door 1 persoon

 2. Gelukkig dat het meegevallen is. Hier waait het stevig, een stuk frisser en gisteren behoorlijk geregend en de tuin was blauw van pruimen dus rapen maar weer. Veel te veel.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.