Zo’n dag

Het is zo’n dag dat het grijs van de lucht ongemerkt overgaat in het geel van de velden. Dat zelfs de windmolens fluisteren terwijl ze aarzelend hun richting zoeken. Dat het enige wat je buiten hoort je eigen ademhaling is, en het zachte getik van de motregen op je jas. Zo’n dag waarop alles stil lijkt te staan.

Zo’n dag waarop de westhems van een ongezellig, vol en ongebruikt zolderkamertje ineens een heel fijne ruimte wordt als er is opgeruimd, er betere verlichting hangt, je eigen hobbyspullen er een plek hebben gevonden en een tafeltje en een stoel uitnodigen om aan te gaan zitten tekenen. Schrijven. Knippen en plakken. Mijmeren…

Zo’n dag waarop je weer eens naar die grote genbrug-winkel gaat en daar het perfecte kastje voor alle losse rommeltjes onder de trap vindt, maar niet helemaal zeker van de maat bent, en dus geen overhaaste beslissing wil nemen en het in eerste instantie laat staan, maar het in tweede instantie toch meeneemt.

Zo’n dag waarop je wordt uitgenodigd je verdiensten van de afgelopen maand te komen ophalen, en of je wellicht ook wat blackberries wilt plukken? En je vervolgens een uur lang helemaal zen dwaalt in een prachtige wilde tuin en dan thuiskomt met een emmer vol dikke, sappige, zwarte bramen, met de belofte dat als de vlierbessen, de appels en de peren rijp zijn je ook weer van harte welkom bent.

Zo’n dag waarop de hond, die de afgelopen weken geen reden had tegen iets of iemand te blaffen, dat maar mompelend in zijn slaap, in zijn mand doet.

Zo’n dag waarop een afgewaaide larixtak je woonkamer een heel andere sfeer geeft.

Zo’n dag waarop je de muziek van Einaudi op repeat zet, de kaarsen aansteekt en wegzakt in de dikke kussen van de bank.

Zo’n dag die ongemerkt overgaat in de nacht. Waarin je nog even wakker ligt en beseft dat je niets anders meer hoeft dan dit. Hier. Nu. Zijn.

22 gedachtes over “Zo’n dag

    1. Is ook heerlijk! En als je dat ‘stiekem’ nou uit die zin weglaat en je zegt dit vaak genoeg tegen jezelf uit de grond van je hart… dan gebeurt het ook (en dat weet je 😉) XX

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.