Blogje om #3

Nieuw licht

Eindelijk is het hier dan ook een beetje wit. Er was een sneeuwstorm voorspeld, en 25 centimeter sneeuw, maar dat viel ten noorden en ten zuiden van ons. Dagen was het slechts grijs en nat en mistig. Eerst verdween de zee, daarna de Tange, de velden, en bijna waanden we ons alleen op de wereld.

Vandaag scheen er nieuw licht naar binnen. Om ons heen een dunne laag sneeuw, grijze wolken en nog juist voor zonsondergang oranje licht weerspiegeld in de ijspegels die zich onderaan de dakrand vormen.

Mistige dagen
Regendruppels op de ramen, maar sneeuw op de velden
Grijze wolken aan de horizon
Een geel huis in een grijs-wit landschap
De achtertuin
De ‘voortuin’…
Zonlicht in ijspegels

37 gedachtes over “Blogje om #3

 1. Prachtige plaatjes van een verstild landschap, en ach die ijspegels….
  Ik hoop dat er een mooie dikke deken van sneeuw gaat vallen. Zonder een pak sneeuw is het voor mijn gevoel geen winter.
  Wel ben ik me al aan het voorbereiden op de lente, voor je het weet is het weer zsover.
  Ik heb wat bloemzaden uitgezocht en deze vandaag opgestuurd naar Design Agger, met vermelding dat ze voor jullie bestemd zijn. Zeg nou zelf, wat is een geel huis zonder zonnebloemen, klaprozen in alle kleuren en nog wat andere mooie bij-vriendelijke bloemen.

  Geliked door 2 people

  1. Ik kom nog even bij je terug, ik vind dit zo’n leuk gebaar! Ik kijk uit naar de post bij Design Agger, en helemaal naar het planten en uitkomen van deze zaden. Want je hebt helemaal gelijk: een geel huis zonder zonnebloemen kan niet. We gaan ze op een mooie beschutte plek (dat wordt nog lastig…) groot proberen te laten worden! En natuurlijk zal ik tzt foto’s maken! 😍

   Like

  1. (En ook deze zat in de spam) Ze zeggen dat ze hier voorbereid zijn, en bij enige neerslag rond het vriespunt rijdt de strooiwagen soms twee, drie keer op een dag… maar het is erg lang geleden dat hier echt een dik pak viel, en ik geloof onderhand dat we echt zware weersomstandigheden (veel sneeuw en veel gedoe) niet meer gaan meemaken hier… dan hadden we toch naar Noorwegen moeten verhuizen volgens mij… 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.