Van virtueel naar het echte leven

Jaren geleden leerden ze elkaar kennen en elkaars werk waarderen op de fotosite Flickr. Dat was nog lang voordat wij concrete plannen hadden om hier te komen wonen. Toen die plannen vorm en vervolgens een datum kregen, was de afspraak snel gemaakt: ben je eens in de buurt, kom dan langs! Dat deden we afgelopen zomer, en vandaag vierden we een hyggelige vernissage van hun gezamenlijke fototentoonstelling in zijn atelier.

Carsten Krog Pedersen, Jacob Berghoef Fine Art
Een expositie met mooie contrasten: de zwartwit vogelsilhouetten van Carsten en de zachte pastel landschappen van Jacob

Carsten Krog Pedersen is van oorsprong ornitholoog. De stappen zijn klein tussen veel van vogels weten, graag vogels in de natuur spotten en vervolgens die vogels én die natuur gaan fotograferen. Dat hij nu professioneel fotograaf is, was geen vrije keuze. Nadat zowel hijzelf als zijn vrouw met forse gezondheidsproblemen werden geconfronteerd, en niets in het leven meer vanzelfsprekend was, gooiden zij het roer om. Ze verhuisden vanuit de grote stad naar de uitgestrekte natuur in Thy, en maakten samen met hun drie kinderen een drie maanden durende reis door Zuid-Amerika.

Hun verhaal hoorden we afgelopen zomer, tijdens ons kennismakingsbezoek. Het klikte, niet alleen tussen beide mannen op hun vakgebied, maar ook ons beider manier van leven bleek veel overeenstemming te hebben. Reden genoeg dus om het ooit virtueel begonnen contact in het echte leven voort te zetten.

En net als Mirjam en haar man dat eerder in Zweden deden, hebben we de laatste dagen van de gezamenlijke paasexpositie de beschikking over huis en atelier van Carsten en zijn vrouw, die er even een paar dagen tussenuit zijn om van familie en rust te genieten. Dan mogen wij (nou ja: Jacob dus, op de dagen dat ik in Agger in de winkel sta) bezoekers ontvangen. En ik vind het stoer dat Jacob dat gewoon doet – ook al spreekt hij nog amper Deens 🙂

En het volgende evenement kondigt zich hiermee ook al meteen aan. Carsten is namelijk ook de geestelijk vader achter ’s werelds gezelligste foto-festival in Thy, dat elk jaar in oktober wordt gehouden. Hij is nu al druk met het benaderen van deelnemers voor de editie 2020. Maar eerst hebben we 2019 nog, met (tromgeroffel…) Jacob als een van de deelnemende fotografen!

Soms heb ik heel veel moeite met het virtuele leven op sociale media. Op momenten als deze ben ik vooral heel erg blij en dankbaar met de mogelijkheden die het biedt in het echte leven. Want dat is en blijft voor mij een heel bijzonder extraatje: zielsverwanten die je op het wereldwijdeweb treft, ook in levende lijve ontmoeten. Dat deed ik een kleine twintig jaar geleden al, nadat ik een contactadvertentie op een datingsite had gezet… 😉

19 gedachtes over “Van virtueel naar het echte leven

 1. De aarde verruimt en er ontstaan vaak mooie ontmoetingen die zonder virtuele start nooit mogelijk zouden zijn geweest. Zo fijn voor Jacob en ook voor jullie samen.
  En zonder het virtuele had ook ik hier nooit iets van gehoord😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Zo moet het ooit bedoeld of bedacht zijn geweest, lang voordat het uit de hand liep – bij zowel de bedenkers/makers als de gebruikers. Maar zolang de virtuele wereld op deze manier (en dan bedoel ik ook *hier*, in blogland) een positieve bijdrage aan ons echte leven kan zijn, vind ik het een mooie uitvinding 😉

   Geliked door 2 people

  1. Je hebt helemaal gelijk Anna! Maar soms duizelt het me, en moet ik echt even ‘de stekker eruit’ trekken – helemaal offline. En als ik dan weer lekker ‘gereset’ ben in de natuur, komt de focus op de mooie kant van (onder meer) social media ook wel weer. En dankjewel ☺️

   Like

 2. Wat een prachtige verhalen heb ik weer even zitten lezen. Zoals jij door de emoties van het leven heen gaat en daar weer van geïnspireerd raakt, ga ik door jouw stukjes door gevoelens van herkenning en word ik weer door jou geïnspireerd. Wat een mooi nieuws over je schonezus en over Jaap zijn expositie.
  Warme groeten uit een zonnig Nordrein-Westfalen. XxX

  Geliked door 1 persoon

 3. Ja de kritiek op de sociale media is groot en terecht. Maar er is inderdaad een ander aspect; je leert nieuwe, leuke mensen kennen. Onze ‘eindredacteur’ bijvoorbeeld, en twee Zwitsers die net als wij sinds 2016 rondrijden in een camper. En onze klanten. Een ervan hebben we onlangs in Cabo de Gata bezocht, en hij wordt onze meelezer/eindredacteur. Leuk toch.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat leuk, dat contact tussen zielverwanten. Het internet heeft mij ook veel gebracht. Eerst het bloggen en contact met medebloggers. En -net als bij jullie- mijn man via een site. Nog bedankt voor je reactie onder mijn blog. Een vriendin van mij staat ook op goede voet met de Dr Martens. Ik slaag inmiddels in Duitsland beter dan in Nederland, wat fijn is. Ze hebben naast leuke mannen ook goede schoenen hier 😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.