#29: de herontdekking van het tv-kijken

Woensdag

We doen het rustig aan vandaag. We beginnen relaxed in onze ‘zitkuil’, waar Jacob vorige week ook nog ‘even’ een windscherm heeft gebouwd. Sinds we een tuindeur hebben bij ons kleine terrasje direct achter het huis, is het een heerlijk plekje om ’s morgens koffie te drinken, of te lunchen, maar die wind hè? Daarom is zelfs op het zuiden in de zon niet altijd even aangenaam. Was, moet ik zeggen, want nu hebben we dus een windscherm en dat scheelt een vest.

windscherm

Donderdag

Oesterwit zijn de muren geworden. En in het Deens heet hetzelfde RAL-nummer parelwit… wel grappig, zo’n nuanceverschil. Het is een warme kleur, en ik denk dat onze kamer dit wel kan hebben zonder dat het optisch nog kleiner wordt dan het al is 🙂 Op koude dagen hoop ik vooral dat deze kleur ook warmte toevoegt in de temperatuurbeleving. Vanaf nu is de oester mijn wereld, om SHAKESPEARE te parafraseren… Hyggelig!

OESTERMUUR
De parelwitte muur met ervoor bijenbrood en kaardenbol

Vrijdag

Het is throw-back-friday: zoals ik een jaar geleden rond deze tijd, vlak voor onze verhuizing, ook op een matje plat op mijn rug lag oefeningen te doen, zo doe ik dat nu weer. Verkeerde beweging gemaakt bij het onkruid wieden en voilà: weer spit. Gelukkig heb ik vandaag de beste infraroodlamp tot mijn beschikking die er is: de zon. Zonnebaden doe ik al jaren niet meer, maar vandaag is het geen straf om therapeutisch op mijn buik in het gras te ‘moeten’ liggen 😉

Zaterdag

We wonen hier een jaar!

Zondag

Ik herontdek het tv-kijken. Nee: ik ontdek Het Nieuwe Kijken. Op mijn tablet, wat en wanneer ik zelf wil, mét Deense ondertitels, en een pauzeknop. Ideaal! We kijken al jaren geen televisie meer, en missen het niet. Omdat het zo goed zou zijn voor je taalontwikkeling hebben we hier altijd wel een televisie en een abonnement gehad, maar als we al met al twee uur hebben gekeken is het veel… Jammer van al dat abonnementsgeld, maar dat gaan we nu dus fluks opzeggen. En de tv verkopen. Af en toe een fijne natuurserie, ingesproken door de Deense evenknie van Sir Richard Attenborough, en dan met ondertitels, zodat ik snap wat ik hoor. En wellicht dan ook nog even de ‘aftentour’ (de Avond-Tour), als een hommage aan mijn moeder, die grote fan was van de Tour de France en met name BJARNE RIIS, de eerste en tot nu toe enige Deense Tourwinnaar ooit. Op EPO, dat dan weer wel.

Maandag

Het fitskleed vordert. Het miezert en druilt de hele dag, dus mooi weer voor binnen-dingen. Dit is wel therapeutisch voor me, hoor. Ik ben namelijk nogal eens geneigd aan iets nieuws te beginnen zonder dat ik het vorige heb afgemaakt. Nu merk ik dat ik zin krijg in nieuwe kleuren en andere patronen. Maar ik heb maar 1 weefraam (en daar wil ik het ook graag bij houden), dus deze moet gewoon eerst af en éraf voordat ik een nieuwe kan opzetten.

voddenkleed

Dinsdag

We nemen een aanloop naar de hittegolf, die ons ook ‘ramt’, zoals ze dat hier zo plastisch uitdrukken. Het is ‘s ochtends in de zon al ongewoon heet, en dat met slechts 21 graden op z’n warmst vandaag! Morgen en overmorgen zal het hier tegen de 30 graden worden. Dat is nog koel vergeleken met temperaturen elders in Europa. Zorg goed voor jezelf, en voor anderen die dat misschien niet (meer) zo goed kunnen!

21 gedachtes over “#29: de herontdekking van het tv-kijken

 1. Wat een fijn plekje heb je daar toch! Het kijken op de tablet doe ik ook vaak, maar t.v. kijken zo goed als nooit meer. Zeker in de zomer niet. De t.v. kan ik ook missen, maar mijn echtgenoot zou dat niet kunnen – vooral voor het sport op zondagavond.
  Wij hadden vandaag al 31 graden. Men voorspelt morgen en donderdag nog warmer. We doen het rustig aan.
  Warme groet.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dankjewel Hanneke, het gaat de goede kant op. Vandaag maar even niet op mijn buik in de zon vanwege ook hier een hittegolf. Na een jaar de natuur hier ervaren te hebben (vooral de altijd waaiende wind) leek ons dit de beste plek om een schermpje neer te zetten. Nu nog provisorisch, als het aan alle verwachtingen voldoet, wordt het definitief.

   Like

   1. Fijn dat je rug opknapt. Ik hoop dat het scherm blijft voldoen. Eerder woonden we een tijdje in Wellington (winderigste hoofdstad wordt het ook genoemd), sindsdien waardeer ik extra een luwe plek. Dit vind ik zo’n elegante oplossing. groetjes, Hanneke

    Geliked door 1 persoon

 2. Mooi windscherm, het ziet er robuust uit.
  Vandaag ben ik jaloers op de wind die bij jullie vast een lekker briesje van zee geeft.
  Hier is het ‘officieel’ 37 graden maar in de tuin is het 43 graden. Wij zitten binnen met het zonnescherm en het rolluik naar beneden. Vanavond komen wij pas weer voorzichtig naar buiten.

  Je hebt je kleedje mooie kleuren meegegeven, zonnig.
  De mother of pearl op je muur vind ik ook prachtig,

  TV: heb ik niet zoveel mee, ik ‘luister’ tv omdat man-lief wel een tv fan is.

  Lastig zo’n lichaam wat zo nu en dan tegen werkt. Een rug is extra lastig omdat je hele systeem daar zo’n beetje aan vast zit en je dus behoorlijk kan beperken.
  Beterschap!!!

  Bijenbrood? Dat ga ik maar eens even googlen.

  Geliked door 1 persoon

  1. We hebben het met jullie te doen, qua tropische temperaturen hoor! Ppppffff…. Eind van de dag haalde de thermometer hier in de zon de 31 graden. Er is geen briesje van zee! Er waait een klef windje uit het oosten…
   Ja, met de parel’witte’ muur zijn wij ook heel blij – na de hittegolf eens kijken of ik moed heb om aan de andere kant te beginnen. De kleuren van het kleed zijn de kleuren in de slaapkamer; deze eerste poging wordt een bedmat dus 😬.
   Dank voor de goede wensen, het gaat de goede kant op! En jullie nog maar weer sterkte voor de komende hete dagen!

   Like

 3. Ik kan heel eerlijk niet zonder TV. Ik ben doordeweeks alleen en heb de TV aan als gezelschap. Soms zit ik zelfs te lezen met TV aan. Ik hoop dat als ik straks samenwoon, we de TV ook niet meer zo heel vaak aanhebben. Nu kijk ik graag naar series op Netflix en ‘leerzame’ programma’s op (vooral) NPO. Maar eigenlijk vind ik het een rotding.
  Lekker zo’n windscherm. Hier deze dagen geen windscherm maar airco. Je kunt maar beter werken bij temperaturen van +36.

  Geliked door 1 persoon

  1. Nou, ik ben blij dat ik wat noordelijker zit, en dat het hier bij 31 graden wel ophoudt. En dat vind ik ook wel genoeg… Als je airco op je werkt hebt, kun je inderdaad beter daar zitten. En ja, tv is een rotding, behalve voor films misschien – die ga ik ook niet kijken op m’n tablet. Maar ik kan me voorstellen dat het anders werkt als je alleen bent (en misschien niet tegen stilte kunt?). Sterkte nog even met de hitte daar!

   Geliked door 1 persoon

 4. Lekker om s’morgens al heerlijk buiten te zitten. Hier hebben we ook zo’n luw hoekje gemaakt toen we hier kwamen wonen, op het platteland kan het stevig waaien. Wat een mooie uitspraak van Shakespeare. Lekker rustig die kleur. Mooie bloemetjes. Wat gaat de tijd snel! Alweer een jaar. Mooi kleedje wordt het ik heb de kunst al even afgekeken. Ik heb nog veel touw staan kan vast een mooie mat opleveren. Rugklachten zijn zo vervelend, jaren last vehad tot ik bij een therapeut kwam die zei het zit niet in je onderrug maar boven tussen de schouders, sinds dien nooit meer last gehad.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat laatste zou bij mij ook wel eens het geval kunnen zijn. Hoe ben jij er vanaf gekomen? Met oefeningen? Of therapie? Of allebei? En als je op YouTube zoekt op ‘voddenkleed weven’ kom je vanzelf bij een filmpje uit waarin het allemaal heel duidelijk wordt uitgelegd. Met touw kan het ook ja!

   Like

 5. Manuele therapie heeft mij goed geholpen en een paar keer gewisseld van therapeut was ook heel goed, wat 2 niet zagen zag nr 3 wel. Eerder had ik een wervel van z’n plek gehad door zwaar tillen die heeft de ene wel weer goed gekregen maar toch bleef het pijnlijk en lastig want ik werkte bij de thuiszorg. Het heeft ook wel jaren geduurd voordat ik eindelijk bij def goeie therapeut terecht kwam. Ik moest wel oefenen.
  Ik ga eens kijken op you-tube. Dank je voor de hint.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.