#35: September – de kachel mag weer aan!

Binnen de lijntjes

Met een auto vol træsko (houten schoenen, oftewel klompen) van het mooie Deense merk Sanita vertrekken we naar Silkeborg voor een nieuwe thermografie. Deze schoenen zijn afgelopen zomer in de winkel niet verkocht en mogen weer ingeleverd worden. In Silkeborg staan drie flessen fijne olijfolie voor ons klaar en een ietwat nerveuze Anne – ze doet haar uiterste best deze keer toch vooral binnen de lijntjes van de sjablonen te blijven met de scan, wat de vorige keer blijkbaar niet zo zorgvuldig was gebeurd. En mocht het nu wéér mislukken, dan komt ze hoogstpersoonlijk naar ons toe met het apparaat. We wachten ’t af…

Klapband

‘Heb je een auto nodig?’ vraagt de man achter de balie van de werkplaats als we een afspraak maken voor de grote onderhoudsbeurt van onze auto. ‘Nee hoor, het wordt mooi weer, ik ga lekker fietsen’, reageert Jacob optimistisch. Het is 15 kilometer, en dat zou in 46 minuten te doen moeten zijn, met alle hoogteverschillen. De avond tevoren checkt Jacob het weer: het gaat regenen. Hij checkt zijn fiets: lekke band. Die is zo geplakt, en we hopen maar dat de band de volgende ochtend nog vol is.

Dat is-ie, en dus rijdt Jacob met fiets, helm en geel hesje achterin de auto richting garage. De voorspelde regen valt gelukkig mee, het is eigenlijk best wel lekker fietsweer, dus Jacob heeft er zin in. Ik ben amper terug van mijn wandelrondje met Odin of ik krijg een berichtje: ‘500 meter gereden, klapband. Ik loop terug, vraag om een auto’. Vroeger dan gepland zitten we even later aan de koffie. Dubbel genietend, want inmiddels stortregent het 🙂

fietsroute
De fietsroute in hoogtes. Weten we dat vast voor een volgende keer 😉

Koffie!

We zijn opnieuw bij Niels in het Thy Teater. Omdat Jacob het hier tijdens het FotoFestival moet doen met de schroeven zoals ze in de muur zitten, is het handig te weten of sommige ‘buitenmaatse’ lijsten dan wel volgens plan naast elkaar opgehangen kunnen worden. Het past. Wonderwel zelfs. Fijn! En nóg fijner: voor het eerst krijgen we ergens koffie aangeboden. Dat is ons al die tijd dat we hier nu wonen tijdens zakelijke overleggen opgevallen: geen koffie. En voordat we nu als koffieverslaafden te boek komen te staan: we drinken 1 kop per dag, en soms zijn we daar gewoon héél erg aan toe… 😉

Mislukte proefprints

Na de koffie bij Niels door naar Stefanie, waar Jacob al enige tijd intensief mailcontact mee heeft. Ze werkt bij het printbedrijf waar we een aantal proefprints van Jacobs foto’s hebben laten maken. Niet dat we ontevreden zijn over het Duitse Digiposter – integendeel! We zijn benieuwd wat de lokale printservice te bieden heeft, voor het geval Digiposter vakantie heeft en we dan nét een bestelling krijgen – dat is al gebeurd.

De proefprints zijn teleurstellend, hoe indrukwekkend de printer ook is. Na nog twee mislukte pogingen ter plekke probeert Stefanie een andere printer en deze lijkt het gewenste resultaat te geven. Ze mag dus nog een keer een rondje proefprints doen, op de kleine printer.

Eigen baas

Beide dagen van het weekeinde werk ik in de winkel. Collega 1 is met vakantie en collega 2 staat zaterdag en zondag met Design Agger-kleding op een beurs. Het heeft wel wat hoor, baas spelen in de winkel…

En dan is de R alweer in de maand! Mag de kachel weer aan… en het zal me niet verbazen als dat de komende week gaat gebeuren ook, gezien de weersverwachting…

het weer

18 gedachtes over “#35: September – de kachel mag weer aan!

  1. September is inderdaad over het algemeen nog een mooie nazomermaand ja. Wij gingen vroeger ook vaak in september op vakantie. Zeker als je het zuiden opzoekt is het dan nog vaak heerlijk. Alvast een fijne vakantie, Yvonne!

   Like

   1. Vandaag, met de deur open, zakte de temperatuur naar 21 graden en er waaide ineens een koude wind naar binnen. Om over de regen nog maar te zwijgen. Dus deur dicht. Uurtje later was het al weer 22,5. Soms heeft het voordelen om de woonkamer op het zuiden te hebben… 😉

    Geliked door 1 persoon

 1. Zoals je zult begrijpen is het bij ons precies het omgekeerde … nog even en de airco moet weer aangezet worden. Gelukkig koelt het na zonsondergang (nu is dat rond 17.30) snel af. Het kan binnen het uur tien graden kouder worden. Van 36c naar 26c. Niks mis mee overigens.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.