Stil

‘Stilte verlicht je levenspad. Door niet te spreken, zie je duidelijker’ – Mahatma Gandhi

Omdat het zolang stil is geweest hier, pak ik de draad maar weer eens op, en wel met een blogje over stilte 🙂 Daar hebben wij hier, net als tijd, fijn veel van. Voor iedereen die echter meer stilte wenst, of handreikingen kan gebruiken hoe vorm gegeven kan worden aan meer stilte in het leven, wordt in Nederland elke jaar op de laatste zondag van oktober de stiltedag gehouden. En dat is komende zondag dus.

Het is de dag waarop de wintertijd in gaat. We hebben dan een extra uur, en dat wordt gebruikt om stil te worden. Er is op de Dag van de Stilte een gezamenlijk Stilte-uur van 11:00 uur tot 12:00 uur: een uitnodiging om in dat uur stil te staan bij stilte en stil te zijn.

Om alleen of samen met anderen te genieten van de stilte. In je huis, op je werk, binnen of ergens in de natuur. Of tijdens een stilte-activiteit die op vele plekken kan plaatsvinden. Samen in stilte zijn kan de stilte-ervaring verdiepen. Door met vele mensen in het stilte-uur stil te zijn, ontstaat er een stilteveld.

De Dag van de Stilte wil aandacht vragen voor het belang van verschillende soorten stiltes: voor stilte buiten ons en stilte in ons. Het ervaren van stilte heeft een uitwerking op vele aspecten van ons leven: op individueel niveau, op hoe we met elkaar omgaan en op hoe we de maatschappij samen vormgeven.

Bovenstaande inspiratie komt van: kloostermagazine.nl

Meer informatie over stilte-activiteiten in NL: https://www.dagvandestilte.nl/

En na deze Dag van de Stilte zal ik weer eens proberen wat meer van ons te laten horen (en zien). Want het is niet zo dat er hier niets meer gebeurt; integendeel 😉

Silenced
‘Silenced’ – een foto van Jacob

16 gedachtes over “Stil

 1. Ha, daar ben je weer!!!
  Tja, de herfst is een heerlijke tijd om te cocoonen, kaarsje, snorrend kacheltje, lekker boek etc.
  Al naar gelang de behoefte kan stilte fijn zijn (een avondwandeling als er sneeuw valt die alle geluiden dempt) maar stite kan ook beklemmend werken.

  Like

  1. Ja, ik ben er weer 😬 en inderdaad: ik cocoon ook, tussen alle bezigheden door, en steeds meer offline. Bevalt me goed. En stilte beklemmend? Ja, ik kan me voorstellen dat dit zo kan voelen voor een ander. Zelf ervaar ik stilte nooit als beklemmend. Eerder bevrijdend…

   Like

 2. Wat een schitterende foto’s…. Ik word bijna verleid mijn hele kamer te behangen met Jacobs werk… Die stilte is helend, reinigend, verzadigend… Ik geniet hier op ons plekje dagelijks van zo’n portie. Ik lees, zie en hoor je graag. Maar meer stilte gun ik je ook. Genoten van je blog. Liefs xx

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.