Een Deense blog

Het is een heel proces: een Deense blog schrijven voor Design Agger, het bedrijf waar ik als vrijwilliger werk. Daarom doe ik het (nog) niet al te vaak. Ik begin gewoon in het Nederlands. Als dat naar mijn zin is, maak ik er een Engelse vertaling van. Deze Engelse versie wordt vervolgens naar Deens vertaald. Het Engelse tussenstadium is nodig omdat Berith, de vrouw achter Design Agger, anders niet altijd snapt wat ik bedoel… Mijn Deens is nog lang niet zo ‘gefinetuned’ dat ik altijd de juiste woorden gebruik 😉

Berith maakt er vervolgens een goedlopend Deens blog van, dat qua woordkeus past bij haar bedrijf. In dat aanpassen laat ik Berith geheel vrij; ik draag de ideeën en het geraamte aan, zij maakt het ‘af’. Zo hebben we het ooit afgesproken, en dit werkt prima voor ons allebei.

En omdat ik deze keer mijn eigen noeste arbeid maar eens in het spotlicht wilde zetten, bijgaand ‘mijn’ blog over mijn voddenkleden. De eerste twee zijn de winkel uit gevlogen, ik ben nu bezig met een blauwe. Volgens mij hebben we een gat in de duurzame, zero waste-markt gevonden! Dus: zet de vertaalknop aan en lekker lezen:

https://designagger.dk/rester-vs-ressourcer/

kludetæppe
#3: blauw

 

20 gedachtes over “Een Deense blog

  1. Ha, is dat hetzelfde in het Noors? Rødgrød-med-fløde… schijnt inderdaad dé tongbreker te zijn hier. Ik persoonlijk vind ‘ydmyghed’ (nederigheid) een niet uit te spreken woord… maar inderdaad, al bloggend leer ook ik wel een keer Deens… 😀

   Like

  1. Ja, dat had ik niet gedacht. Voelt wel bijzonder. Dit is het eerste creatieve van mijn hand wat ik verkoop… Ik ben wel afhankelijk van wat mijn collega naait aan kleding (en wat er dus aan resten is). Ik heb een volle krat reepjes nodig voor een kleedje… nou ja, zo blijven ze speciaal 😉

   Like

 1. De kleden zijn schitterend. Fijn dat ze populair zijn. Het Deens kom ik niet uit (terwijl ik het ooit een tijdje een beetje heb proberen te leren). Ik vind het zo knap om te lezen hoe jullie Deens leren en gebruiken. groetjes, Hanneke

  Geliked door 1 persoon

  1. Ha Hanneke, dat Deens proberen we zoveel mogelijk in de praktijk te leren en toe te passen en dat bevalt goed. Het is net een beetje als wiskunde vroeger: daar snapte ik (en ook manlief) weinig van, tot het toegepast werd… dan gaat iets theoretisch pas echt ‘leven’. En zo werkt het met de taal voor ons nu ook. Woordjes stampen doen we niet meer… 😉 En ik vind het een heel leuke bezigheid, die kleden maken van ‘afval’.

   Like

   1. Dank je wel. Jullie leven er natuurlijk ook, alles om jullie heen is in het Deens. Dat afval is toch een waardevol materiaal in jouw handen. Lekker warm ook zo’n kleed onder je voeten voor als het straks winter wordt. groetjes, Hanneke

    Geliked door 1 persoon

    1. Zelf heb ik graag wollen kleedjes onder mijn voeten… dus misschien ga ik ooit nog eens met echte wol werken, en dan voor mezelf 🙂 Ik zie op YouTube ook voorbeelden van mensen die van oude (gekleurde) plastic tassen dit soort kleedjes weven, maar dat lijkt me echt niks aan mijn voeten… brrr… (dus: ik stel wel eisen aan mijn afval 😉 )

     Like

     1. Leuk, ik kijk er naar uit. Nee, plastic kleden doen het ook niet voor mij (hoewel ik, geloof ik, onlangs iets zag over een project waar plastic zakken, door een meisje en haar gezin werden gemaakt tot slaapmatten, die ze vervolgens gaf aan daklozen). groetjes, Hanneke

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.