Memories-Monday

‘Met je ogen kijk je rond, achter je en voor je
Praten doe je me je mond, en met je oren hoor je

Denken doe je met je hoofd, met je vingers streel je
Proeven doe je met je tong en met je handen deel je

Maar zeg me: waarmee leef je?
Waarmee voel je, waarmee geef je?
Waarmee hoop je en geloof je?
En waarmee heb je lief?

Met je hart’

Dit lied werd gezongen door het kinderkoor tijdens de oecumenische viering in het Radboudumc, waar we op 15 december 2013 samen met Jacobs vader bij aanwezig waren.

‘Prachtig’, schreef ik indertijd. ‘Kippenvel en tranen. Vooral als je naast iemand zit wiens grote hart het aan het begeven is…’

Een dag later overleed hij – onze laatste ouder. Bij het opschonen van dit blog kwam ik deze herinnering tegen, die ik graag nog eens deel. Over vaders en zonen. Over verdriet, loslaten en dankbaarheid.

7 gedachtes over “Memories-Monday

  1. Mijn schoonvader was een lieve man. En ja: dat geploeter levert (in de grot, zeg maar) heel wat inzichten op. Heel wat meer dan ‘alleen maar’ fijne herinneringen of mooie blogjes. Dus ik ploeter lekker door, en als ik er doorheen zit, neem ik een teugje Plato 😉

   Geliked door 1 persoon

 1. Prachtig, rakend stukje. Een ‘like’ voelt niet juist, toch ben ik blij het te mogen lezen. Tijd om de kat weer eens te knuffelen en te genieten van zijn aanwezigheid (doe ik anders ook hoor). groetjes, Hanneke

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel Hanneke. En soms is het gewoon even heel fijn je erg bewust te zijn van wat de kat in jouw leven doet – ook al is die daar elke dag 💕 Katten zijn bijzondere (helende) wezens… lieve groet terug!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.