Onwetend gelukkig

Soms wil je in de kranten(knipsels) van de buurman alleen maar de strips lezen. Zoals deze.

Radiserne / Peanuts

 

‘Hoe kun je zo blij zijn met alle problemen die er in de wereld zijn?’ vraagt Trine aan Nuser.

‘Ik wil er niets over horen’, reageert Nuser,

‘Ik ben buitengewoon gelukkig in mijn onwetendheid’

De Peanuts heten hier in Denemarken ‘Radiserne’, oftewel De Radijsjes. Charlie Brown heet Søren Brun, Snoopy is Nuser, Linus heet Thomas, en Lucy Trine

Een ander bekend getekend figuur is Winnie the Pooh. Zijn Deense naam is Peter Plys – Piet Pluche als de Nederlandse boekjes ooit vertaalde namen hadden gekregen. Ik moet er niet aan denken… 😉

Maar ook Peter Plys brengt wijsheid deze dagen:

Peter Plys / Winnie the Pooh

‘De kunst van het gelukkig zijn is om je vreugdes eenvoudig te maken’.

❤️

Knus og Kram

25 gedachtes over “Onwetend gelukkig

 1. Als meer mensen zo zouden denken zouden we met zijn allen een stuk gelukkiger zijn.
  had het er van de week nog over met mijn buurman, als je kijkt naar wat er wel kan i.p.v. wat er niet kan blijkt die lijst best wel lang te zijn. Zou ik in deze tijd graag een grote tuin willen hebben? Ja best wel dacht ik eerst, maar ben met mijn kleine tuintje ook best wel gelukkig en wat blijkt zelfs mijn dochter met alleen een balkonnetje stuurde mij een foto van haar en haar katjes op haar balkon, zonnetje ,bloemetjes en een fijne stoel, lekker muziekje en wat lekkers en het onderschrift was. Mama, wat wil je nog meer???Mijn eigen paradijsje !!!!!!!!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank voor je uitgebreide, positieve reactie! Daar word ik blij van: te lezen dat zowel jij als je dochter het kleine & fijne zo kunnen waarderen. Inderdaad, meer dan dit soort kleine ‘genotjes’ heb je toch niet nodig om gelukkig te (kunnen) zijn?

   Like

 2. Die laatste… Sluit redelijk aan bij mijn belevingswereld …. Dat maakt het leven inderdaad eenvoudiger maar bovenal lichter. Iets wat in deze vervreemdende tijd geen overbodige luxe is.

  Bedankt voor het delen. Ik heb ooit een docente gehad die zei, ‘Als je Gronings spreekt is Deens makkelijk te begrijpen.’ Nu is mijn Gronings niet vloeiend, maar mijn geest had de Peanuts en Winnie redelijk vertaald, al ben ik wel blij met de toegevoegde finesse….

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat was toch Bloem, dacht ik? Om de eerste regel moet ik wel grinniken: ‘Natuur is voor tevredenen of legen’ – nou, dat zegt wel iets over mij ja… 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.