Beeld-log: de vloer eruit (2)

Odin wordt ‘r een beetje narrig van. Zijn mand stond altijd op het verhoogde deel, zijn speelterrein was daar waar de (nylon, onverwoestbare) vloerbedekking lag. Nu slaapt hij voor onze voorraadkast – ‘Is dit jullie bedstee?’, vroeg de eerste gaste die we hier hadden, vanwege het gordijn.

Het is wennen. Ook dat de baasjes veel bij de tent rondhangen, dus daar hebben we zijn oude, kapotte mand voorlopig maar neergezet. Is er toch nog iets vertrouwds.

Het vordert vlotter dan verwacht met de vloer.

Nadat al het grint en genoeg zand is afgevoerd trekt Jacob met de hak sleuven om de nieuwe balken in te leggen, waarop de nieuwe vloer komt te rusten.
Als alles goed is uitgemeten en waterpas ligt…
… gaan de balken er weer uit en komt er een nieuwe laag plastic op het zand. Dan gaan de balken weer terug en worden ze vastgeschroefd. 
Vervolgens komen er dikke isolatiedekens tussen de balken en komt de ondervloer erop.
Intussen kan ik het niet laten en verwijder ik alvast een deel van het oude parket. Eenmaal 1 vierkantje verwijderd is het net zo’n schuifpuzzel 🙂

Dat was de rechterhelft.

Het bureau wordt nu van links naar rechts geschoven en aan de linkerkant herhaalt zich alles: beton tot hapklare brokken kapotslaan, afvoeren voor het pad in de tuin, grint en zand scheppen en in twee halve emmertjes per keer afvoeren. 

Komen we dan helemaal geen problemen tegen? Jawel. Er moet natuurlijk ooit een reden zijn geweest om deze vloer zo hoog te leggen en die ontdekken we nu: de fundering ligt hier erg hoog, en is de ‘maat’ geweest voor de hele vloer. 

In de fundering wordt natuurlijk niet gehakt…

We lossen het creatief op. Er zal een brede en hoge ‘plint’ komen in de zuidwesthoek van het huis, waar – jeejjjj! – mooi alle (verleng)snoeren in opgeborgen kunnen worden. Aan deze kant van het Gele Huis komt het glasvezeldraadje binnen dat ons met de rest van de wereld verbindt. Eenmaal binnen wordt dat ene draadje er ineens heel veel meer…

En dan is de nieuwe ondervloer klaar!

Tadaa!

Waarom dan zo’n plastic gordijn opgehangen? Omdat het zo vlot gaat hebben we besloten niet alleen het deels beschimmelde behang van de binnenmuren te vervangen, maar de gehele binnenmuur ook maar meteen te slopen en te vernieuwen… 😱

Wordt vervolgd!

NB: voor alle duidelijkheid: deze werkzaamheden heeft Jacob niet binnen het tijdsbestek van het plaatsen van dit en het vorige blog gedaan, maar in de afgelopen ongeveer twee weken

19 gedachtes over “Beeld-log: de vloer eruit (2)

 1. Nu kan ik het plaatsen… het leek wel of je met superman was getrouwd. Ik dacht al, wat werkt die ontzettend snel zeg.
  Superman is hij vermoedelijk sowieso, want ik vind het echt wel knap wat hij in zijn eentje afbreekt, verstouwt en weer opbouwt. Nog veel succes met de werkzaamheden!

  Geliked door 2 people

 2. ik heb genoten van je verhaal en foto’s; ik mag graag zien hoe anderen een verbouwing aanpakken, omdat wij zelf ook veel verbouwd hebben en dan kom je zoveel gekke dingen tegen; toen wij een muur wegbraken om de keuken te vergroten bleek de ene helft 25 centimes hoger dan de andere helft… hadden we kunnen bedenken, want ons huis ligt op een heuvel, gewoon in Nederland, dus heeft mijn man die lage helft opgehoogd en is de keukenvloer nu op 1 hoogte, maar toen was de kamer ernaast weer lager… dus daarheen is nu een trapje met trede. Jullie oplossing is ook super, lekker alle kabels en draden weg! Wat heerlijk is zo’n leuke, vlotte, handige man. En de catering, ja, die doen wij, en opruimen…

  Geliked door 2 people

  1. Ha, ja, zo heeft ieder zijn (haar) taken en competenties… En je wordt wel creatief met dit soort verbouwingen, zo lees ik ook uit jullie verhaal. Je weet nooit wat je tegen komt inderdaad, dus je moet ook wel kunnen improviseren… gelukkig kan manlief dat ook goed – ik heb daar soms iets meer moeite mee… 😉

   Like

  1. Ja, handig is-ie zeker, die man van mij ☺️ maar een volledig nieuw geel huis: nee hoor! Dit is de laatste grote klus! Hierna doen we alleen nog maar onderhoud 😬

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.