Beeld-log: De ‘muur’ eruit (2)

Zit er ook een nadeel aan glasvezel-internet? Jazeker. Het is zo breekbaar als het klinkt… Bij het o zo voorzichtig demonteren van de oude voorzetwand (kijk en luister naar het filmpje hier onder), waar het kastje op vast zit dat het binnenkomende glasvezelkabeltje omtovert tot internet, valt er juist een stuk metselwerk uit de binnenmuur boven op dat ‘draadje’ glas. Pats. We zijn heel abrupt off-line.

Voor de heel hoge nood hebben we altijd nog 3G (jawel, vijfgee is voor ons nog héél ver weg en dat hopen we zo te kunnen houden), maar de omgeving waar we wonen is een soort Bermudadriehoek ook wat 3G betreft. Gelukkig hebben we net genoeg bereik om de volgende dag te kunnen chatten met onze provider. Die geeft meteen de leverancier van de glasvezel een seintje en voilá: een uur later staat er een monteur voor de deur.

Hij moet toevallig in de buurt zijn en we liggen op de route. Formeel hadden we voor de demontage van het kastje-met-kabeltje toestemming moeten vragen (à 500 kronen inclusief voorrijkosten), gevolgd door montage (à opnieuw 500 kronen). Oeps. Omdat Jacob het ‘demonteren’ al zelf heeft gedaan, en de monteur op weg naar zijn andere klus min of meer ‘langs’ ons huis komt, kost het ons nu slechts 400 kronen 🙂 Een geluk bij een ongeluk.

Kijk voor de stand van zaken even mee:

Het weer is inmiddels omgeslagen. Het regent af en toe, en het houthok annex overdekte washok doet nu ook dienst als gereedschap-opberghok.
De westmuur, nog voorzien van het oude asfaltpapier
… en helemaal kaal

De westmuur is een soort vestingmuur – mogelijk ooit zo gebouwd vanwege de altijd beukende wind uit deze richting. Van alle muren staat deze het meest scheef, naar binnen hellend. Dat gaan we corrigeren.

Er zit een verschil van 15 cm tussen de boven- en de onderkant van de muur.
In de zuidwesthoek: mooie nis gemaakt voor het gerepareerde glasvezelkabeltje en bijbehorende kastjes 😉

Ik ben inmiddels voorzichtig begonnen met schilderen. Vier plankjes per keer, en dat gaat goed. Jullie adviezen om voor oesterwit te kiezen in de wind geslagen… begonnen met witte grond. Eerst maar eens zien hoe dit bevalt als straks alles wit is en de nieuwe vloer er ook ligt. Bevalt het niet, dan is één laagje oesterwit er ook zo overheen gerold… 

Een overzicht van alle fases. De balk loopt niet echt zo krom hoor… dat is het panorama-effect 😉

22 gedachtes over “Beeld-log: De ‘muur’ eruit (2)

 1. Toevallig heb ik vandaag weer eens zitten praten over de slecht geïsoleerde muren in mijn huis.
  Waarbij toch weer de conclusie is dat opnieuw isoleren onbetaalbaar is.
  Ook een doe-het-zelver kan in mijn huis geen eer behalen.

  Maar jullie huis wordt mooier en mooier!

  Stille groet,

  Geliked door 1 persoon

   1. Dat werd ons hier aanvankelijk ook geadviseerd (toen bleek dat we spouwmuren hadden), maar later werd daarover weer twijfel gezaaid omdat door het vullen van de spouw het vocht in de buitenmuren bij vorst de pleisterlaag zou doen scheuren. Nu ‘verdampt’ dat vocht door de ‘lekkende’ warmte van binnen… Een oud huis aanpakken met ‘moderne’ technieken leek dus toch niet het beste (voor het huis). Met wat we nu doen hopen we dat het huis wel kan blijven ‘ademen’… 😐

    Like

  1. Vervelend Rob, dat de muren in jouw huis (ook) zo slecht geïsoleerd zijn. Juist daarom zou ik denken dat er voor een doe-het-zelver veel eer te halen is! Een regenachtige groet terug,

   Like

  1. Ik twijfel-de-twijfel-de-twijfel nog hoor… maar voorlopig ga ik rustig door met wit (grondverf) en dan eerst de vloer en alle spullen weer op hun plek, en als het dan tóch niet bevalt… 🙄

   Geliked door 1 persoon

 2. Hallo lieve Anuscka,
  Hier nu de hele dag regen, dus een goede gelegenheid om eens te komen bij lezen. Jullie project ziet er al goed uit! Die lichte kleuren zal het ook ruimer doen aanvoelen en toch lekker KNUS 🙂
  Tintelende handen? Zit toch ergens iets met je doorstroming niet goed, lijkt me. Zenuw of bloedbanen of de energy-flow. Gewoon lekker rustig aan door klungelen, vertrouwen op je instinct en blijven genieten van jullie prachtige knusse plek. En als dat beter voelt, ook mijn advies lekker in de wind slaan! Be You, who else knows you better 😉
  Dikke knuffels, ook voor Jaap en Onin.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ha lieve Patty, dank je wel. Voor je woorden, en je advies. Ik sla dat niet in de wind – er stroomt inderdaad iets niet door en misschien wel alledrie. Dus ik blijf inderdaad rustig door klungelen, lezen en voelen wat mijn lijf mij zegt. Dat valt niet altijd mee 😉 Dikke knuffels terug, ook voor Jarno en de honden 🐾

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.