Gevangen

Vanavond schreven wij dit app-je aan onze kinderen – mede omdat wij van diverse kanten ineens bezorgde vragen kregen: betreft dit jullie? Ja dus.

**Lieve allen, hoe is het met jullie?
Met ons gaat het prima, maar sinds vanavond zitten we gevangen 😱
Er is in Noord Jutland een mutatie van het Covid virus ontdekt, doordat mensen nertsen hebben besmet, er bij nertsen een gemuteerd virus is ontstaan en dat weer terug is gegaan naar mensen. Dat schijnt een probleem te kunnen worden, en uit voorzorg mogen de inwoners van een aantal gemeenten hun gemeente de komende 4 weken niet uit. Wij ook niet dus…
Nou is dat voor ons geen probleem, we hebben hier alles wat we nodig hebben, en we kunnen gewoon onze boodschappen doen. Wat je er ook bij moet bedenken, is dat de gemeente waar we wonen ongeveer net zo groot is als de hele provincie Utrecht. Maar gelukkig wonen er niet zo veel mensen als in Utrecht 😜
Nou, dat was het breaking news uit het hoge noorden van Jutland… **

41 gedachtes over “Gevangen

 1. Heftig om daar middenin te zitten. Ik las dat alle nertsen worden afgemaakt. Misschien dat ze nu in NL ook eindelijk aan inzien dat het geen gezonde situatie is om zoveel beesten bij elkaar te houden.

  Geliked door 2 people

  1. Heftig is het voor ons persoonlijk vooralsnog niet; bij ons in de directe omgeving zijn geen nertsenfarms. Het idee (van nergens heen kunnen, en er gaat ook weer veel dicht: de bieb, sportscholen, zwembaden…) is wel erg naar. Alle nertsen worden inderdaad gedood – diep triest. Hoe zeer ik het ook met je eens ben dat het (al heel lang, lang voor corona) geen gezonde situatie is om zoveel beesten bij elkaar te houden, vind het ik om deze reden ruimen diep ellendig. ‘Corona wordt een alibi voor van alles en nog wat’, las ik zojuist ergens. En ja, dat is het 😫

   Geliked door 1 persoon

  1. Dat laatste: ik denk het niet. We zijn toch al niet zulke reizigers, dus zolang we onze wekelijkse boodschappen in het durp kunnen doen en onze wandelingen door de natuur kunnen blijven maken is er voor ons weinig anders ten opzichte van gisteren 😉 Maar inderdaad: wanneer komt er eens een einde aan het onzorgvuldig omgaan met de natuur (waar ik overigens het nodeloos doden van nertsen ook onder schaar)?

   Geliked door 1 persoon

  1. Courage… een mooi woord vind ik dat. En dat gaan we hard nodig hebben om onder ogen te zien wat er allemaal gaande is onder het ‘alibi’ van corona. En inderdaad: virussen muteren continu – en daarom snap ik dus echt de hoop niet die zoveel mensen op HET vaccin hebben. Dat IS er niet, en zal er ook nooit komen (zie ook de reactie van Jacob) 😑

   Geliked door 2 people

     1. Ik probeer er het beste van te maken. Als introvert bevalt deze nieuwe levensstijl mij wel (kerst en oud en nieuw zonder feesten, halleluja!), en ik probeer me zo min mogelijk te verzetten tegen alles wat niet mag en wel moet. Mijn “close circle” (mijn ouders, mijn kinderen en kleinkinderen), da’s het moeilijkste… ik ben blij dat we gewoon buiten mogen, wandelen, fietsen… dat is al héél veel waard.

      Geliked door 1 persoon

 2. Het is het muteren van het virus dat het net zo onvoorspelbaar maakt. Ook hier in NL waren al verschillende medewerkers van een nertsfokkerij besmet. Om te voorkomen dat nertsenbedrijven op de lange termijn een besmettingsbron vormen voor mensen, werkt het kabinet aan een verplichte stoppersregeling. Dat betekent dat nertsenhouders de huidige productiecyclus kunnen afronden (deze eindigt rond 1 december aanstaande). En dat zij vóór het nieuwe seizoen (in maart 2020) moeten stoppen. Geen slechte zaak.
  Hou jullie samen gezond daar!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat laatste doen we zeker Bea! (Ik ga straks lekker naar het strand, met m’n blote voeten in het water 😉) Een goede zaak, die verplichte stoppersregeling. En dat de nertsenfokkers ook de huidige productiecyclus mogen afmaken. Ik vind het onmenselijk en on-dierlijk (bestaat dat?) hoe het nu in DK gaat, en dat alles met het alibi ‘corona’. Gggrrr.

   Like

 3. Omdat de dieren onteigend worden, hebben de fokkers formeel recht op schadevergoeding. Er wordt hier helaas niet gesproken over verbieden van de fokkerij, er is veel vraag naar Deense nertshuiden en er wordt veel geld mee verdiend. Ik vrees dus dat veel fokkers gewoon verder gaan…
  17 miljoen dieren gedood om de angst dat de mutatie van het virus problemen op kan leveren voor de vaccinatie. Bij griep muteert het virus continue en worden er telkens nieuwe cq. aangepaste vaccins gemaakt. Nu is de angst blijkbaar zo groot dat men deze maatregel nodig vindt…
  Diep triest, vind ik het. De graaiende mens, de ijdele mens, weet van geen ophouden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Precies! 😠 Die angst wordt ons aangepraat – je reinste terreur. Ik las gisteren een artikel dat eindigde met ‘Vroeger was er een tekst van Loesje:
   ‘Wat als er oorlog is, en niemand gaat er naar toe?’
   Ik heb een nieuwe vraag voor deze tijd van coronapropaganda:
   ‘Wat als er straks een vaccin is tegen Covid-19 en niemand komt het halen?’…
   Zie het artikel: http://www.janbhommel.com/post/lees-trouw-of-vertrouw-trouw-in-beide-gevallen-zult-gij-er-spijt-van-hebben

   Geliked door 2 people

   1. Interessant Anuscka. Ik ga in ieder geval niet vooraan in de rij staan voor zo’n vaccin. Vroeger deed men er 13 jaar over om een vaccin te ontwikkelen. Nu kan het dankzij de nieuwe technieken in het snelste geval binnen 5 jaar. En daar gaat men nu een jaar tot anderhalf jaar van maken?

    Like

 4. In gedachten bij jullie. Blijf gezond en pas goed op jullie zelf. ❤ Fijn om te horen hoe jullie alles hebben en het samen goed hebben, dat maakt het vast een stuk gemakkelijker.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je Anouk! Je hebt helemaal gelijk: we hebben het goed samen, zijn gezond, en ervaren persoonlijk (nog) geen enkel verschil met gisteren, alleen de zorg om wat dit voor heel veel andere mensen betekent, en om e vraag ‘what’s next?’, wordt wat lastiger te onderdrukken… 😉

   Like

 5. Nou dat vind ik best zorgelijk nieuws ja. Arjen Lubach had daar onlangs ook een item over. Zou in Nederland en vooral in Zuid-Nederland ook een probleem kunnen worden omdat daar veel nertsenhouderijen zijn. Helaas wordt er hier niets aan gedaan en mogen de nertsenhouderijen nog tot maart 2021 blijven bestaan. In die tijd kan er veel gebeuren.
  Ik wens jullie veel sterkte 🍀

  Like

  1. Dank je wel – zoals ik schreef hebben we uiteindelijk nog steeds amper hinder van alle maatregelen, ook van de plaatselijke lockdown. En ik zou willen dat men hier in DK al aan een totaal verbod toe is voor wat betreft het fokken van nertsen… voor zover ik weet mogen de nertsenfokkers straks gewoon weer verder. Met diertjes uit Zuid-Nederland wellicht…. 🙈

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.