De wereld draait door…

… maar de natuur trekt zich nergens iets vanan. En dat doen wij ook niet.

De zon komt vanmorgen met vlammend spektakel weer op
De sneeuwklokjes staan te popelen om te ontluiken
Odin gaat gewoon zijn eigen gang, as usual

Het is 0 graden, windstil, dus pakken wij de fiets om nog wat vergeten boodschappen te doen

In de verstilde ijsvloeren op de velden zijn de windvlagen van vannacht gevangen
De weg door Hennings Plantage is kaarsrecht
Onze supermarkt vindt dat ‘iedereen zich biologische producten moet kunnen veroorloven’. Dat vinden wij ook
Op de weg terug naar huis verdwijnt de zon achter grijze wolken. De windturbines verroeren nog steeds geen … wiek
We hebben, in een mooi achtje, 21,2 km afgelegd en daarbij in het glooiende landschap een hoogteverschil van 75 meter overbrugd

Het is fluisterstil
Thuis wacht warme thee en is de kachel snel weer vol vuur

21 gedachtes over “De wereld draait door…

 1. Odin wil naar het strand, ruikt de zilte lucht!
  Een leuk kijkje. Alleen die taal hè!
  Fijn om daar te mogen toeven, Anuscka. Ik ben er niet jaloers op, ben anders ingesteld dan jij en Jacob, maar weet al te goed dat jullie geknipt zijn voor dit woonavontuur aan de Deense kust….. en dat dit nog lang nog zo mag blijven hoop ik van harte!

  Geliked door 2 people

  1. Klopt. Helaas. Ik hoop ook maar dat wat de buren ten oosten van ons afgelopen week hebben gedaan – hun windturbine afbreken – navolging krijgt… Maar: als wij recht naar het westen kijken, zien we alleen de zee, de zee…. 😉

   Like

  1. Dat is het, en dat hoor ik heel vaak. Van onze vorige hond (zelfde ras, maar heeeeeel ander karakter) zeiden voorbijgangers altijd (terecht): wat een LIEVE hond… Deze hond is ook ‘voor de mooi’ gefokt. Hadden we dat eerder geweten… enfin. Zie mijn reactie ook bij Omabaard. Het is nog steeds een ‘work in progress’… 😉

   Like

 2. ik reageer nooit, maar ik moet nu wel opkomen voor Odin die voor mijn gevoel tekort gedaan wordt en niet meer zo gewenst lijkt. Zowel hij als jullie eerste entlebucher zijn gefokt door echte fokkers en daar bedoel ik mee dat zij fokken om geld te verdienen. Dat neemt niet weg dat entlebucher sennenhonden, net als ieder ander hondenras, enorm in rastype/karakter kunnen verschillen. En tussen jullie eerste en Odin zit een groot verschil. Odin is een werkhond en heel rastypisch , dus afstandelijk naar vreemden. Dat was jullie eerste blijkbaar niet en dat werd gewaardeerd en daarom was hij lief. Eigenlijk ben ik best benieuwd wat je bedoelt met ‘work in progress’, wat doe je zoal met hem? Waar bestaat zijn dagelijkse training en aandacht uit, wat krijgt hij te doen om zijn zijn natuurlijke behoefte, werken dus, te bevredigen? Hij gaat zijn eigen gang lees ik ‘as usual’……komt dat omdat hij niet genoeg uitdaging heeft? Het heel korte filmpje toont een verveelde hond, absoluut geen fanatiek opkijkende entlebucher die bij de les is en aandacht voor zijn baas heeft

  Geliked door 1 persoon

  1. Ans, fijn dat je reageert en opkomt voor Odin. Ik schrik erg van je woorden ‘niet meer zo gewenst lijkt’ – dat is beslist niet het geval. Jij kent – als geen ander – onze situaties wat honden betreft, mét de vele nuances. Die zijn in een blog over het algemeen niet aan te brengen – tenzij ik een blog vol zou schrijven over de relatie tussen mijn hond en mijzelf en alle ins en outs daarbij. Je leest hier een soort bijschrift bij 1 foto/filmpje in een relaas over ‘zomaar een dag’. Ik zal je verder persoonlijk op de hoogte stellen wat betreft de andere vragen die je stelt – dat vind ik hier niet echt de meest geschikte plek.

   Like

 3. Haha, die Odin☺️
  Ik snap de reactie hierboven, maar voor zover ik je heb leren kennen, dacht ik wel te weten dat hij zeker niet ongewenst is. Ik herken hetzelfde bij Sam. Een hele lieve en ook leergierige duitse dog, die momenteel in de pubertijd verkeert, tevens verveeld is op z’n tijd en dus op z’n tijd ook ‘slechthorend’ is🙃
  Daar zijn wij uiteraard mede schuldig aan. Nu de sneeuw verdwenen is en het mooier weer wordt, kunnen we gelukkig weer meer naar buiten waar we ook weer meer leuke oefeningen en spelletjes kunnen doen. Vanzelf maken we dan ook wat meer/langere wandelingen. Dikke knuffel en een poot van Sam🐾

  Geliked door 1 persoon

  1. Ha Monique! Ja, Ans en ik hebben inmiddels een aardige gezamenlijke ‘hondengeschiedenis’, en wat ze hier opmerkt snijdt zeker hout (en heb ik naar geluisterd 😉 ) Ook al omdat Odin natuurlijk geen puber meer is. Moeilijk is dat, zowel bij mensenkinderen als hondenpubers, om dan consequent te blijven hè? Maar inderdaad heerlijk dat het voorjaar in aantocht is en we – ook hier – weer meer en langer buiten kunnen zijn samen. Daar kijken wij ook naar uit. Dikke knuffel en poot van Odin retour!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.